CCD Bacău, preocupată de aplicarea noului curriculum pentru clasa pregătitoare

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a implementat pentru a doua oară consecutiv în acest an şcolar, programul de formare continuă „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare, pentru formarea competenţelor cheie, la şcolarii mici”, program care este avizat de Ministerul Educaţiei.

Acesta s-a desfăşurat în perioada 09 – 12.01.2013, la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Bacău şi la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Comăneşti.

Programul este destinat cadrelor didactice din învăţământul primar, care predau la clasa pregătitoare, în anul şcolar 2012 – 2013 şi care nu au fost formate până în prezent, cât şi metodiştilor I.S.J., precum şi responsabililor comisiilor metodice pentru învăţământul primar, metoda de formare folosită, fiind de tip „blended learning”.

El a fost coordonat de inspectorul şcolar pentru învăţământul primar, prof. Rodica Leonte şi de prof. Adina Albu, care au calitatea de formatori acreditaţi de Ministerul Educaţiei şi are ca scop abilitarea cadrelor didactice, în vederea aplicării noului curriculum pentru clasa pregătitoare, în viziune interdisciplinară.

„Odată cu organizarea acum a acestui curs, am încercat să venim din nou, în întâmpinarea cadrelor didactice, care predau la clasa pregătitoare, în acest an şcolar. Remarcăm faptul că noul ministru al Educaţiei, domnul Remus Pricopie, a declarat de curând că, până la o eventuală intervenţie  a Parlamentului asupra Legii Educaţiei, nu se va opera nicio modificare în ceea ce priveşte organizarea învăţământului preşcolar şi primar”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.