Prinşi în flagrant de două ori în trei zile, nu au voie să părăseasca Bacaul!

La data de 01.06.2009, ora 02.45, Secţia 1 Poliţie Bacău a fost sesizată de P. Dan, dispecer la o societate de pază, despre faptul că la o societate de pe str. Mărășești s-a declanșat sistemul de alarmă, iar echipajul de intervenție dirijat la fața locului a identificat un tânăr care ar putea avea legătură cu acest aspect.

La fața locului s-au deplasat 2 echipaje de poliţie care au identificat în interiorul societăţii pe C.R. de 15 ani. A fost legitimat şi tânărul care fusese reținut de echipajul societăţii de pază, în persoana lui S.S. de 14 ani. Acesta a declarat verbal că împreună cu R.C. și încă un tânăr, au hotărât să spargă magazinul, pentru a sustrage bani și bunuri. Au fost efectuate verificării în zonă, ocazie cu care a fost identificat și al treilea tânăr – I.A. de 15 ani.

Cu ocazia controlului corporal, asupra lui S. S. a fost găsit un telefon mobil și suma de 28 lei, în monezi de 50 bani, 1 ban şi 5 bani, despre care a declarat că au fost sustrase din magazin.

Poliţiştii au stabilit că cei trei au smuls cablurile și au rupt alarma exterioară, iar în interiorul magazinului au distrus panaoul de comandă de la alarmă, după care S.S. și R.C., au pătruns în interior, de unde, de pe tejghea au sustras suma de 28 lei, iar din depozitul din spatele magazinului, au sustras telefon mobil.

Din primele verificări s-a mai stabilit că R.C. și S.S. au mai fost prinși în flagrant şi în data de 29.05.2009, ora 00.45, de către poliţiştii Secției 2 Poliție în timp ce folosind același mod de operare au spart un magazin de pe str. Gării.

Şi de această dată poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. În continuare se efectuează verificări pentru identificarea părinților celor trei făptuitori, în vederea dispunerii de măsuri pentru nesupravegherea copiilor minori.

R.C şi S.S. au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă, în cele două dosare penale, soluție care nu a fost însușită, unitatea de Parchet dispunând măsura interzicerii de a nu părăsi localitatea.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.