Expozitie si lansare de carte Daniela Frumuşeanu

Vineri 5 iunie 2009, ora 17:00, Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu” Bacău este gazda unui program cultural inedit, prilejuit de vernisajul expoziţiei de artă decorativă Trepte de lumină, a artistei Daniela Frumuşeanu.

„Spectacolul cărţii” va prilejui lansarea volumului BATIK – de la tradiţie la experimentul modern, apărut la Editura UNARTE în anul 2009, rod al activităţii de cercetare a artistei Daniela Frumuşeanu.

Prezentarea expoziţiei şi a volumului vor fi realizate de criticul de artă Iulian Bucur.

Evenimentul cultural va prilejui, de asemenea, lansarea celui de al 32-lea număr al revistei „Vitraliu”, editată de Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu”.

Programul va fi întregit de recitalul de chitară clasică, susţinut de Dragoş Dobre.

Recitalul de chitară clasică va cuprinde:
J.S.Bach – Gavota şi Gavota&Rondo
Francisco Tarrega – Capriciu Arab
P.I.Ceaikovski – Cântec napolitan
Francisco Tarrega – Marea Jota de Concert
J. Paul del Medico – Romancelle
A. Barosso – Aquarella Brasileira
Roland Dyens – Tango en Skai

Despre Daniela Frumuşeanu

Absolventă a Facultăţii de Arte Decorative a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Daniela Frumuşeanu este în prezent lector univ. dr. la Facultatea de Arte Decorative şi Design a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti.

Doctor în Arte Vizuale din anul 2006, artista are în palmares 17 expoziţii personale, peste 120 de expoziţii de grup, în ţară şi în străinătate, participări recunoscute în decursul timpului prin cele patru premii acordate de Uniunea Artiştilor Plastici, patru nominalizări, şi două diplome de Excelenţă.

Daniela Frumuşeanu este, de asemenea, autoare a numeroase articole publicate în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate, a două volume apărute la Editura Universităţii din Bucureşti, este membră a echipei de cercetare a Centrului Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Învăţământul Superior – Grant CNCSIS 945 – , „Spaţiul, apa şi focul” în anul 2007.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.