Polițiștii, pe străzi de sărbători

Aproximativ 270 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat zilnic, în perioada 30.12.2012- 02.01.2013, în toate localităţile judeţului. Oamenii legii au constatat în flagrant 22 de infracţiuni şi au aplicat 868 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 133.360 lei.

Cele mai multe sancţiuni, 634, au fost aplicate pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere ale judeţului Bacău pentru a asigura fluenţa traficului rutier, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză. În urma abaterilor constatate au fost reţinute 18 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Astfel, poliţiştii au depistat un cetăţean ucrainean de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 2, în localitatea Nicolae Bălcescu, cu viteza de 104 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 195/2002 şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Aniela O., din Bucureşti a fost depistată în timp ce conducea un autoturism pe  D.N. 2, în localitatea Sascut, cu viteza de 109 km/h. Conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional conform O.U.G. 195/2002 şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

În aceeaşi perioadă agenţii de ordine publică aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au constatat 184 de încălcări ale normelor de coviețuire socială, aplicând tot atâtea  sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Buhuşi au depistat într-un local din oraş, un bărbat de 51 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi avea asupra sa un cuțit. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de armă albă, iar cuţitul a fost ridicat în vederea cercetărilor.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.