Poliţiştii băcăuani au dat amenzi de peste 75.000 de lei

Peste 270 de polițiști, din care 190 de ordine publică, au fost la datorie pe 15 august, pentru ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să se desfășoare în condiții de liniște și siguranță publică.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au constatat 10 infracțiuni din care trei în flagrant, au depistat 9 suspecți și  au aplicat 345 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 75.300 de lei.

Dintre acestea, 250 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiști participanților la traficul rutier, pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu. Astfel, 98 de conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule cu viteze mai mari decât cele admise pe sectoarele de drum pe care se deplasau. În urma abaterilor constatate polițiștii au luat măsura reținerii permiselor de conducere față de 14 conducători auto și au retras 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de 80 de persoane, care prin acțiunile lor tulburau ordinea și liniștea publică.

Exemple:

Un bărbat de 41 de ani, din județul Teleorman, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, în localitatea Bogdan Vodă, cu viteza de 106 km/h. Faţă de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale  cu amendă în valoare de 720 de lei și măsura complementară de reținere a  permisul de conducere în vederea suspendării.

Polițiștii au identificat un cetățean din Onești care deținea la domiciliu o armă cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării. Din verificări s-a stabilit că arma a fost achiziționată în urmă cu mai mult timp fără ca cel în cauză să fi solicitat eliberarea certificatului de deținător sau a permisului de armă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere fără drept de armă neletală, suspusă autotizării, iar arma respectivă a fost ridicată în vederea cercetărilor.

Doi bărbați de 22 și 35 de ani au fost depistați de către polițiști în timp ce conduceau mopede, în comuna Racova, fără a poseda pemise de conducere. Cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publuce de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.