polițiștii băcăuani au acţionat pentru siguranţa traficului rutier

În data de 31 octombrie a.c, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului. Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, un bărbat de 31 de ani, din com. Zemeş a fost depistat de o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Având în vedere aceste aspecte,
In urma evenimentului polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

polițiștii din Comăneşti au depistat, în trafic, un tânăr de 21 de ani, din com. Asău, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.