Peste 8.700 de pachete de ţigări confiscate de la un basarabean


Poliţiştii rutieri au confiscat 8.733 de pachete de ţigarete de contrabandă, de la un bărbat de 41 de ani, depistat în trafic. Acesta a fost reţinut.

La data de 8 mai, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control, pe D.N. 2, în localitatea Răcăciuni, un bărbat de 41 de ani, din Republica Moldova, care conducea un autoturism.

În urma controlului, polițiștii au depistat în interior 174.660 de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă. Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propuneri legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.