Cum poți avea nunta perfectă? – Pregătirile de nuntă


Când vine vorba de nuntă totul trebuie planificat din timp. Mirele și mireasa trebuie să se gândească la toate aspectele, pentru ca acest eveniment din viața lor să fie perfect. Ambii au emoții în legătură cu nunta, dar la fel de adevărat este și faptul că amândoi sunt stresați cu privire la pregătirile pentru această ceremonie. La urma urmei, este vorba despre nunta lor, iar dorința este ca totul iasă bine, invitații trebuie să aibă amintiri cât mai plăcute de la acest eveniment.

Principalele lucruri care trebuie rezolvate înainte de nuntă:

• Stabilirea datei nunții se face ținând cont de calendarul bisericesc. Trebuie evitate perioadele când nu sunt acceptate nunțile. Este bine să se viziteze mai multe biserici și să se aleagă una pentru ceremonia religioasă. Aici trebuie discutat cu preotul și făcută o programare pentru cununie. Preoții spun că mirii trebuie să se pregătească pentru ziua sfântă a Cununiei, să se spovedească și să se împărtășească cu ceva timp înainte de eveniment.
Alegerea localului este necesară, dar și stabilirea unui stil de nuntă potrivit (aspecte legate de decorațiuni, aranjamente, culori).
• Pentru ca totul să fie corect, trebuie să se semneze un contract cu managerul restaurantului cu privire la rezervare. De asemenea este necesar să se alegă meniul nunții – acesta fiind foarte important pentru celebrarea nunții. Oaspeții trebuie să fie foarte mulțumiți de meniu, de calitatea lui va depinde în mare parte și starea lor de spirit la nuntă. În plus față de meniu, se pot comanda o serie de băuturi mai deosebite pentru invitați.

• O tendință în ultimii ani este și pregătirea unui Candy Bar. Acesta trebuie să fie un element important în decorul nunții, să arate impresionant. Poate cuprinde o mare varietate de prăjituri, acadele și bomboane, borcane decorative cu dulciuri, bezele, deserturi din ciocolată, dar și cadouri dulci pentru invitați.
• Foarte important este tortul pentru nuntă, acesta trebuie comandat din timp și trebuie să fie impresionant.
• Completarea listei cu invitați și realizarea invitațiilor de nuntă reprezintă sarcini importante pentru miri.
Alegerea nașilor, a domnișoarelor și cavalerilor de onoare, se face cu mult timp înainte de nuntă. Pentru aceștia trebuie cumpărate o serie de cadouri deosebite.
• Alegerea fotografului și a cameramanului pentru nuntă este foarte importantă. De asemenea se alege un DJ și o formație pentru muzica de la acest eveniment, în funcție de locație, de preferințele mirelui, miresei dar și ale invitaților.
• Nu trebuie uitat de valsul miresei. Acest dans se pregătește din timp, astfel încât să fie perfect, eventual să aibă și o coregrafie deosebită care să-i impresioneze pe invitați.

Mireasa trebuie să caute rochia potrivită, iar pentru aceasta trebuie să vadă mai multe colecții cu rochii de mireasă de înaltă calitate. Este foarte important să comande rochia care îi place cu adevărat, pentru a se simți minunat în ziua nunții ei. La fel ca toate miresele, ea va dori să arate perfect, rochia trebuie să-i pună în evidență silueta – talia să fie fină, bustul frumos, iar șoldurile înguste.

Găsirea rochiei de mireasă potrivită poate deveni uneori o adevărată provocare pentru orice femeie. La rochie trebuie alese și accesoriile: bijuteriile, voalul, pantofii și eventual o geantă micuță și elegantă. De asemenea mireasa trebuie să se gândească la coafură și machiaj, pentru acestea se poate inspira din revistele de modă, special realizate pentru astfel de evenimente.

Mirele are și el o serie de sarcini deosebite. Desigur cel mai important este faptul că el trebuie să-și achiziționeze un costum de mire și pentru aceasta poate opta pentru un costum de ceremonie făcut pe comandă. Acest lucru reprezintă cea mai bună soluție pentru a avea costumul ideal, care să se potrivească cu rochia de mireasă. Contează modelul, stilul, culoarea acestuia, iar dacă optează pentru un costum realizat la comandă, toate aceste aspecte vor fi rezolvate. Un designer talentat și un croitor profesionist vor ști ce sfaturi să-i dea în materie de costume de ceremonie, astfel încât să arate perfect la nunta sa.

O sarcină importantă a mirelui este să cumpere inelul pentru mireasa sa. El poate alege inelul împreună cu mireasa sau poate să-i facă o surpriză plăcută atunci când o cere în căsătorie. Ideal este să-i cumpere singur inelul, să-l aleagă cu atenție, trebuie neapărat ca miresei să-i placă, iar în plus să-i vină perfect pe deget. De asemenea, mirele trebuie să se ocupe și de cumpărarea verighetelor. Acestea trebuie să fie probate de mire și de mireasă, pentru a avea mărimile potrivite. Ei pot comanda chiar și gravarea verighetelor cu un mesaj special.

Altă sarcină a mirelui poate fi și cumpărarea buchetului de mireasă, care trebuie să se potrivească cu rochia miresei și costumul său. Nicio nuntă fără flori nu ar putea fi cu adevărat frumoasă. Mirele trebuie să-și pregătească și un discurs interesant pentru invitații de la nunta sa. Aici poate primi sfaturi de la prieteni apropiați, pentru ca discursul să fie cât mai interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.