Percheziții DNA în Bacău și Piatra Neamț

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către persoane cu funcții publice din cadrul primăriei municipiului Piatra Neamț și de administratori ai unor societăți comerciale interpuse cu rol de direcționare a sumelor de bani din bugetul public în interesul personal al celor implicați.

În cursul dimineții de 11 februarie 2014 sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiile Piatra Neamț și Bacău. În acest dosar procurorii mai beneficiază și de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Astfel, cercetările efectuate în cauză au relevat că, în perioada 2008 – 2013, finanțări din fonduri publice pentru contracte de prestări servicii și finanțări pentru localități de pe raza județului Neamț au fost direcționate, prin influența persoanelor cu funcții publice din cadrul primăriei municipiului Piatra Neamț, în interes propriu și în interesul administratorilor societăților comerciale care mascau faptul că adevărații deținători și beneficiari erau persoanele din acest cerc de interese creat.

De asemenea sunt audiate mai multe persoane vizate de anchetă, dar care, până în acest moment, nu au fost puse sub acuzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.