Ovidiu Marciuc, distins cu Premiul Anualei UAP Bacau

In arta plastica bacauana, anul 2007 a fost anul Ovidiu Marciuc. Pictorul bacauan, membru al Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Bacau, a primit cele mai multe voturi, sase din sase, din partea Consiliului de conducere al asociatiei plasticienilor profesionisti, care l-a desemnat cistigatorul de anul acesta al Premiului Anualei.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 14 decembrie, la deschiderea Anualei, programata pentru ora 17.00. Pe simezele expozitiei anualei vor fi lucrari semnate de 60 de artisti plastici, membri ai UAP Bacau.

Ovidiu Marciuc a mai primit anul acesta, in cadrul Expozitiei Concurs România – Chisinau „Saloanele Moldovei” Premiul „Mihai Grecu”, acordat de Uniunea Artistilor Plastici din Republica Moldova.

Juriul, format din maestrul Ilie Boca, Dionis Puscuta, presedintele UAP Bacau, Cristina Ciobanu, Ioan Burlacu, Vasile Craita Mândra si Ioan Vasâi, a mai acordat un Premiu pentru intreaga activitate caricaturistului Constantin Ciosu, si un Premiu pentru prietenii si sustinatorii artei Otiliei Lupu, de la firma Graffit, care a sprijinit filiala pentru realizarea afiselor.

Invitata speciala a plasticienilor bacauani este criticul de arta Carmen Mihalache, redactor sef al Revistei „Ateneu”.

Pana 5 ianuarie puteti vizita la Galeriile „Alfa” Tirgul de Arta, organizat de UAP Bacau, de unde puteti achizitiona la preturi cu adaos comercial redus lucrari ale artistilor preferati.

Laura Huiban
Sursa: Ziarul de Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.