A demarat proiectul de constituire al Consiliului Local al Tinerilor Onesti

Vineri 7 decembire 2007, la sediul Centrului de Consiliere al Asociatiei de Tineret Onestin, a avut loc prima intalnire a ceea ce se doreste a fi Consiliul Local al Tinerilor din Onesti.

La aceasta prima intalnire au participat 26 de tineri: functionari, profesori, studenti si elevi, reprezentanti ai urmatoarelor institutii: Colegiile Onestene Dimitire Cantemir, Grigore Moisil, Petru Poni si Gheorghe Asachi, Fundatia „Acasa la biserica”, Biserica Ortodoxa „Sf Nicolae”, Biserica ortodoxa – zona Mal, Centrul de training, consultanta si mediere, Clubul de Turism Montan si Ecologie „Sandru”, Org. de Tineret a PD, un reprezentant din partea Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Onesti si din partea initiatorilor proiectului, Asociatia de Tineret ONESTIN.

Scopul acestei prime intalniri a fost de a informa tinerii prezenti cu privire la drepturile pe care le au, in contextul integrarii in Uniunea Europeana, si de a se creiona o structura asociativa informala care sa propuna si sa implementeze proiecte pentru tineri. S-a discutat pe tema unei organizari eficiente a Consiliului si pe tema problemelor cu care se confrunta tineretul onestean, ocazie cu care unii membri si-au aratat entuziasmul fata de aceasta initiativa iar altii s-au aratat sceptici ca acest demers va fi inteles cum se cuvine ori ca va avea finalitati concrete.

Tinerii au discutat despre colaborarea intre ONG-uri si tinerii elevi si profesori, despre necesitatea desprinsa din legislatia actuala de a se aproba in bugetul local a unui fond destinat proiectelor de tineret, adica un capitol distinct pentru acest segment, pentru dezvoltare si proiecte ale ONG-urilor, conform modelelor implementate deja in vestul tarii ( ex: Timisoara, un serviciu pentru tineret in stadiu de infiintare in cadrul autoritatii publice locale, ori Oradea care organizeaza de aproape 10 ani concursuri pentru finantarea celor mai bune proiecte, ori nenumaratele Centre de Consiliere si Informare pentru tinerii infiintate in Romania cu sprijinul Ministerului Tineretului (actualmente MECT) si al autoritatilor Locale).

Deasemenea tinerii doresc in cadrul Consiliului Local un reprezentant care sa se ocupe de problematica tinerilor.

Anul 2008 se spera a fi unul in care tinerii sa fie din ce in ce mai auziti ,ascultati si sprijiniti, nu doar pentru ca e un an electoral, ci si pentru ca se va intelege ca trebuie sa se dea credit si sa se lucreze mai eficient cu tinerii.

Urmatoarea intalnire va avea loc pe data de 14 ianuarie 2008 la sediul Centrului de Consiliere al Asociatiei de Tineret Onestin (Clubul elevilor de la fostul liceu de Constructii – Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”) incepand cu ora 18.

Pentru aceasta a doua intalnire sunt asteptati si reprezentanti ai acelor institutii care din motive personale sau din cauza unor probleme de comunicare nu au reusit sa participe la aceasta prima intalnire.

S-a constituit si o cale de comunicare moderna, creandu-se un Yahoo Groups Consiliu Local al tinerilor Onesti :colotion@yahoogroups.com in acest sens, unde se pot purta discutii pana la urmatoarea intalnire programata!

In curand, noi detalii despre actiunile urmatoare din cadrul acestei initiative!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.