O noua sucursala a FNGCIMM SA-IFN va facilita accesul IMM-urilor din Bacau, Neamt si Vaslui la credite bancare, finantari si consultanta financiara.

In anul 2007, numarul de garantii acordate a crescut de aproape 4 ori fata de anul precedent. Valoarea garantiilor la sfarsitul anului 2007 se ridica la suma de 15,873 milioane euro, cu peste 55% mai mult fata de perioada anterioara.

Aceste rezultate se datoreaza dezvoltarii si consolidarii parteneriatelor cu sucursalele locale ale bancilor comerciale, pe fondul cresterii increderii sistemului bancar, la nivel national, in capacitatea FNGCIMM SA-IFN de a sustine proiecte de afaceri viabile si de a fi un partener de incredere din perspectiva impartirii riscului de credit.

Cu competente largite, noua sucursala a FNGCIMM SA-IFN va facilita accesul IMM-urilor din judetele Bacau, Neamt si Vaslui la credite bancare, finantari şi consultanta financiara.

Clientii sucursalei Bacau vor beneficia de toate produsele din portofoliul FNGCIMM SA, de la garantiile acordate IMM-urilor, în completarea garantiilor proprii, pentru creditele acordate de bancile comerciale, pana la finantarile directe sau cofinantarile pentru investitii sau capital de lucru si finantarile speciale destinate sustinerii dezvoltarii turismului si activitatilor de export sau leasing.

Aplicantii pentru accesarea fondurilor europene din judetele arondate Sucursalei Bacau vor putea beneficia si de produsele financiare special concepute de FNGCIMM SA pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene – „FIN CONSULT”, „FIN INVEST” si Garantiile acordate beneficiarilor de finantari din fonduri europene.

Sediul Sucursalei Bacau se afla in strada Pictor Aman nr.94C, et.3, Bacau, jud. Bacau.

Tel. 0234/511795; 0730015130; e-mail: bacau@fngcimm.ro

Despre FNGCIMM SA

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. La finele lunii septembrie 2007, fondurile proprii se ridicau la valoarea de 291.736.068 lei.

Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit. Conventii de impartire a riscului prin utilizarea garantiilor FNGCIMM SA au fost semnate cu 20 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti.

Sunt garantate finanţări pe termen mediu şi lung de tipul creditelor pentru investiţii în completarea surselor proprii pentru realizarea/dezvoltarea unor capacităţi de producţie, pentru modernizarea şi/sau retehnologizarea capacităţilor de producţie, a utilajelor, maşinilor, instalaţiilor, clădirilor şi construcţiilor existente, pentru realizarea de investiţii prin achiziţii de maşini, utilaje, mijloace de transport, clădiri, licenţe, animale de reproducţie precum si proiecte care participă la realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare naţională, (co-)finanţate prin contributia UE din Instrumentele Structurale, alocarile din surse publice nationale si locale sau alte surse externe de finanţare.

De asemenea sunt garantate si finanţări pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru, de tipul liniilor de credit, creditelor globale de exploatare, creditelor pentru finanţarea cheltuielilor şi stocurilor, creditelor pentru prefinanţarea exporturilor etc, scrisorilor de garanţie bancară pentru participarea la licitaţii sau pentru plata avansului si alte tipuri de finanţări acordate de finanţatori.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.

Date de contact:
FONDUL NATIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII S.A.
Bucuresti, Strada Stefan Iulian nr.38, Sector 1, telefon/ fax 310.18.74/310.18.57, www.fngcimm.ro


Ad: Curs EURO BNR

One thought on “O noua sucursala a FNGCIMM SA-IFN va facilita accesul IMM-urilor din Bacau, Neamt si Vaslui la credite bancare, finantari si consultanta financiara.

  • vineri, 22-08-08 la 12:20
    Permalink

    serviciile acestui organism sunt binevenite, insa ele sufera de o publicitate extrem de redusa, plus o birocratie care descurajeaza potentialii beneficiari. este pacat, pentru ca FNGCIMM ar putea avea unrol esential in accesarea fondurilor structurale de catre firme si autoritati locale.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.