O dramă care nu-mi iese din cap


Ioana are 21 de ani. Când era copil, tatăl ei, a părăsit-o. Mama s-a recăsătorit cu un iordanian.

La vârsta de 7 ani, a plecat împreună cu mama, în Iordania, la tatăl vitreg. A locuit în Aman și apoi în Dubai, până la vârsta de 15 ani. Între timp, s-au mai născut două surori.

La întoarcere în România, pe aeroport, arabul a fost arestat pentru o infractiune ce-o credea uitată de autoritățile române. 4 ani i-au dat.

Mama Ioanei și-a luat cele trei fete și s-a dus la țară, undeva la Roman să locuiască pentru că nu avea niciun alt reper decât casa mamei.

Când avea 17 ani, de Ioana s-a apropiat Gigi, unchiul ei, soțul surorii tatălui ce-a părăsit-o, cu aproape 30 de ani mai în vârstă. A fost un impact sentimental puternic, s-au iubit imediat cum s-au revăzut. Interzisă relație din toate punctele de vedere dar normalitatea au stabilit-o ei și a primat iubirea.

Gigi, om căsătorit și cu o fiică în vârstă de 26 de ani, studentă la Iași, la Stomatologie, a adus-o pe Ioana la părinții lui, undeva pe str. Dacia, prin cartierul Tache și au început o viață nouă, locuind împreună.

Ioana a rămas însărcinată și are gemeni. Urmează să nască luna următoare. Neșansa a făcut ca în urmă cu trei săptămâni, Gigi să ajute un amic la construit o casă, prin Letea Veche. A fost ziua când de dimineață s-a purtat cu infinită afecțiune, a dansat cu Ioana după muzica de la radio, i-a spus că-i frumoasă și-a ieșit pe ușă. Pe scurt: căzătură fatală de pe scară, o agonie de câteva zile și în final, a murit. La 51 de ani. Și-avea atâta treabă!

Soția care încercase să dea divorț vreme de 5 ani, intuind finalul și-a retras automat intenția și dosarul pe care-l avea în lucru. Avea și-un motiv: vila construită de Gigi și alte afaceri de-ale lui care însemnau bani și pe care numai ea, soție oficială, îi poate încasa.

Situația e mai mult decât tristă: mama Ioanei este dată afară de propria mamă și nu are unde pleca cu cele două surori, părinților lui Gigi urmează să le fie executată casa pentru că au girat un credit, ulterior nerambursat, fiicei lor. Iar Ioana mea nu are unde să se ducă după ce naște. Ca să poată avea acces la casa construită de Gigi, trebuie să facă testul ADN prin care poate demonstra că el e tatăl copiilor. Această treabă costă 6000 lei (60 de milioane vechi) bani pe care Ioana nu-i are. Ea nu are nici măcar cu ce să întrețină copiii ce-or să apară în curând. E o situație disperată care nu m-a lăsat să dorm de când am auzit-o și de când am stat de vorbă cu Ioana, în curtea casei lor.

Nici nu știu exact cum să procedez. Nu pot decât să rog, să implor, să plâng și să spun: AJUTAȚI UN COPIL CU COPII FĂRĂ SĂ JUDECAȚI CIRCUMSTANȚELE!

Orice fel de ajutor este util: pampers, hainuțe, căruț de copii, bani, o cameră undeva…orice.
Credeți-mă, Ioana este un om de excepție, o studentă conștiincioasă care a intrat la ”fără taxă” (după ce anii cei mai importanți de școală i-a făcut în limba arabă).

Ioana e singură, poartă burtica imensă unde se zbat doi copii și nu știe încotro s-o apuce. Tare mi-aș dori, după atâtea amenințări și înjurături ce-a primit, să vadă că lumea nu-i atât de încrâncenată.

2 comentarii la „O dramă care nu-mi iese din cap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.