Noua metodă de susţinere a tezelor cu subiect unic

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a vor avea la dispoziţie două ore pentru fiecare probă a tezelor cu subiect unic şi nu 50 de minute, cum a fost până acum. Metodologia aprobată de Ministerul Educaţiei precizează faptul că fiecare lucrare va trece prin mâinile a doi dascăli de la o altă şcoală decât cea la care învaţă elevii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, după aflarea rezultatelor, copiii vor avea la dispoziţie cinci zile pentru a analiza lucrările împreună cu profesorii lor. În urma acestei analize, ei pot decide dacă depun sau nu contestaţie.

Dacă în aceste cinci zile vreunul dintre elevi va încerca să modifice lucrarea va fi notat cu unu şi se va alege şi cu nota scăzută la purtare. Şi profesorul va fi tras la răspundere în acest caz.

Tezele cu subiect unic vor înlocui Testele Naţionale începând din acest an şcolar. În primul semestru, ele sunt programate să aibă loc în perioada 30 noiembrie – 14 decembrie. În cel de-al doilea semestru, ele vor fi susţinute în luna mai.

Disciplinele la care elevii vor susţine tezele cu subiect unic sunt limba română şi matematică pentru clasa a VII-a şi limba română, matematică şi istorie sau geografie pentru clasa a VIII-a.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine o probă la limba maternă. Înscrierea elevilor la liceu se va face pe baza notelor obţinute la tezele cu subiect unic şi a mediei din clasele V-VIII.

CALENDARUL TEZELOR CU SUBIECT UNIC

SEMESTRUL I
Limba maternă – 30 noiembrie
Matematică – 5 decembrie
Istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a) – 11 decembrie
Limba română – 14 decembrie

SEMESTRUL AL II-LEA
Limba maternă – 6 mai
Istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a) – 9 mai
Limba română – 13 mai
Matematică – 16 mai

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.