Misiune îndeplinită: negrul trăiește

Dany Madlen-Zarnescu La vernisajul ”Negru”, nu au fost expuse tablouri, nici sculpturi ale artiștilor Dani și Gheorghe Zărnescu . Au fost afișate în văzul tuturor, declarații de iubire eternă, căi de comunicare între oameni cu același orizont.

Din sculptură splendidă și pictură angelic de neagră, rezultă un cuplu. Relația lor nu se poate limita temporal că nu poate dezbina moartea o conexiune mai mult decât conjugală.

E vorba despre întregire sau poate o antiteză benefică, durabilă în timp incalculabil, e legătura care nu se poate defini în cuvinte, e completarea unuia cu celălalt. Ei vor supraviețui ca întreg atâta timp cât lucrările lor vor exista, vor confirma perfecțiunea culorii, a formei, a artei pure.

Fiecare, avem pe pământ câte-o misiune, dar niciunul dintre noi, n-a avut onoarea, așa cum a avut-o Dani Madlene, să scotocească-n Negru. A dat noi valențe culorii care părea gata definite, a descoperit suita de nuanțe care a răvășit toate teoriile și-a demonstrat că negrul e culoare animată și poate fi însuflețită atunci când îi acorzi parte din viața ta și din universul propriu al creației.

Dacă am putut trăi o oră parte a unei imense iubiri și dacă am fost martora unei legături metafizice nemărginite, dintre două suflete pereche, mă consider o privilegiată în amarul ăsta existențial în care negrul e văzut doar ca pată de culoare obedientă unei palete și nu ca întreg al unui univers propriu.

Dani Madlene și Gheorghe Zărnescu – modelul de cuplu inimitabil.
Perfecțiunea nu răsare des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.