Marin Sorescu sărbătorit, la Biblioteca Judeţeană, între două lansări de carte

Pe 17 februarie, la Biblioteca Judeţeană Bacău, Secţia de artă şi Secţia de împrumut pentru copii, coordonate de dna Ana Chiscop, au organizat o lansare de carte-caiet: Carmen Voisei: Măriuca – Jocul literelor, jocul numerelor. Mary – The Letter Game, The Number Game, traducere de Liviu Constantin Voisei, volum apărut la Editura Corgal Press Bacău, în 2005.

Invitaţii dnei Carmen Voisei, distinşii Victor Mitocariu, Cornel Galben, Ilie Boca au pornit de la ideea de bază a volumului lansat şi au adus în atenţia publicului necesitatea descoperirii jocului prin exprimare liberă în artă, o lecţie oferită maturităţii de farmecul copilăriei.

Cei mai mici invitaţi, elevi ai Liceului de Artă George Apostu, au fost şi participanţi la Concursul de desene iniţiat de Organizaţia Luceafărul copilăriei. Premierea lucrărilor a fost precedată de audiţia unui fragment de Fr. Seitz în interpretarea micuţei violoniste Carmen Măriuca Pâţu.

La împlinirea a 55 de ani, Biblioteca Judeţeană Bacău a oferit scriitoarei Tatiana Scorţanu un cadou simbolic: Tatiana Scorţanu (Tatiana Mihuţ). Bibliografie întocmită de Liliana Cioroianu. Cadoul i-a fost înmânat la 10 zile de la aniversare, pe data de 24 februarie în cadrul unei ample manifestaţii intitulate Scriitori de februarie… ce a conţinut în program: Bibliotecă de poezie românească – expoziţie de carte, Marin Sorescu – Scriitor total (lucrare prezentată de Tatiana Scorţanu) şi Lansare de carte: Tatiana Scorţanu cu Psalmi de taină, scoasă de sub tipar cu doar o zi înainte de Editura Corgal Press Bacău.

Cornel Galben, Ioan Enache, Constantin Călin, Eliza Noemi Judeu, Preot Silviu Busuioc, invitaţi speciali ai scriitoarei Tatiana Scorţanu şi ai celei care a organizat această acţiune, dna Ana Chiscop, s-au lansat în discuţii sincrone despre Marin Sorescu şi Tatiana Scorţanu, abordarea Elizei Judeu fiind recitativă.

Revista Ateneu

Autor: Revista Ateneu


Articol preluat cu permisiune, toate drepturile rezervate autorului. Ateneu, revista de cultura fondata in 1927 de George Bacovia si Grigore Tabacaru. Serie noua editata de Consiliul Judetean Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.