Locul al doilea la un concurs internațional de limba latină pentru 3 eleve din Bacău: Anca Rujan, Oana Bujor și Georgiana Nutu

olimpicii romani Anca Rujan, Oana Bujor, Georgiana Nutu
Lotul olimpic al Romaniei a ocupat locul al II-lea pe natiuni la Concursul international de limba latina Certamen Ovidianum Sulmonense, anunta Ministerul Educatiei. Competitia este destinata liceenilor care studiaza limba latina si a reunit 117 concurenti din 12 tari europene.

Concursul international de limba latina Certamen Ovidianum Sulmonense s-a desfasurat in perioada 18 – 22 aprilie 2013, in localitatea italiana Sulmona. Primul loc a fost obtinut de Italia. Echipa Romaniei a avut in componență 6 elevi, din care 3 eleve ce învață în municipiul Bacău: Anca Rujan si Oana Bujor – ambele eleve la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau, clasa a XII-a, respectiv clasa a XI-a, pregatite de prof. Florentina Neculau precum și Georgiana Nutu – clasa a XII-a la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Bacau, prof. Adrian Ifrim.

Rujan Anca a obtinut premiul al II-lea si un premiu special pentru cea mai buna traducere din concurs, informeaza Ministerul Educatiei, care precizeaza ca „in cinstea performantelor realizate de elevii romani la editiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului a fost onorata si o fosta eleva a Colegiului National ‘Gheorghe Vranceanu’ din Bacau, Olivia Stanoi„. Lucrarea sa, premiata in urma cu doi ani, a fost publicata in volumul omagial consacrat editiei din 2011 a concursului Certamen Ovidianum Sulmonense.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.