Inundații în comuna Agăș, drum blocat spre satul Cotumba

În urma fenomenelor meteorologice deosebite înregistrate luni, 20 iulie, în satul Cotumba din comuna Agăș, pârâul Cotumba s-a revărsat datorită colmatării unui podeț au fost inundate aproximativ un număr de 50 de gospodării – curți, au fost colmatați 1,5 km din drumul comunal (DC 156), acesta fiind impracticabil pe o lungime de 150 m.

De asemenea, 140 de familii din Cotumba au rămas izolate rutier, accesul către acestea, la acest moment, făcându-se doar pedestru.

În prezent, județul Bacău se află sub următoarele avertizări:

Avertizare meteorologică

COD PORTOCALIU: interval de valabilitate: 21 iulie, ora 12:00 – 22 iulie, ora 10:00, în zona de munte și nordul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

Avertizare hidrologică

COD PORTOCALIU: în intervalul 20.07.2020, ora 11:00: – 21.07.2020, ora 10:00, scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe râurile din bazinul hidrografic Trotuș – bazinul superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Avertizare hidrologică

COD GALBEN: în intervalul 20.07.2020, ora 11:00: – 21.07.2020, ora 16:00, scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debile și niveluri cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe râurile din bazinele hidrografice: Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

„Monitorizăm în permanență avertizările specialiștilor meteorologi și hidrologi și lucrăm pentru împiedicarea și limitarea efectelor fenomenelor extreme. Deocamdată, avem de-a face cu situații punctuale, cu zone restrânse afectate de aceste fenomene extreme și, prin urmare, intervențiile se desfășoară în parametri normali. La acest moment, situația este sub control!”, a declarat Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.