Inundatii in Bacau! Nordul municipiului Bacau se pregateste de evacuare

Sute de case și gospodării au fost invadate de furia apelor care s-au abătut peste județ și intrarile în municipiu. În Mărgineni apa a ajuns până la acoperișul caselor, iar băcăuanii de pe străzile Ștefan cel Mare, Mioriței, cartierele CFR și Nord sunt sfătuiți să-ți părăsească locuințele.

Localitățile Mărgineni, Racova, Buhuși, Solonț, Gârleni, Letea Veche, Luizi Călugăra, Hemeiuși, Măgura au fost cuprinse de ape. Intrarea în municipiu dinspre Moinești a fost blocată pe toată perioada dimineții, deoarece apa Trebeșului a ieșit din matcă și atinge în unele porțiuni trei metri. Locuitorii sunt disperați și fug din calea apelor.

UPDATE, ORA 15.45: Până la ora 15.00, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău au salvat 11 persoane de pe strada Arcadie Șeptilici, din Cartierul CFR. Acestea se adaugă celor 16 salvate în comuna Mărgineni și celor 6 de pe Calea Moinești, care au necesitat intervenția pompierilor. ISU Bacău a anunțat prelungirea Codului Galben de precipitații până la ora 16.00.

Video: zona de nord a orasului, langa Selgros (Digul Barnat). Se lucreaza la dig.


Video: „Podul cu lanturi”

Video: Camera din masina.

13 oameni din Mărgineni, urcați pe acoperișurile caselor au fost salvați de pompieri. Întregul cartier CFR este cuprins de ape. Circulația rutieră este restricționată sau deviată pe alte rute ocolitoare, dar și în acele porțiuni traficul este îngreunat. Oamenii își pun mâinile în cap și spun că se văd neputincioși în calea dezastrului.

George Enache, purtător de cuvând al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, afirmă că situația se schimbă de la o secundă la alta și telefonul sună pemanent la 112.

Băcăuanii de pe străzile Mioriței, Ștefan cel Mare și întregul cartier Nord sunt îndemnați de pompieri prin portavoce să se refugieze în zone mai sigure.

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

3 comentarii la „Inundatii in Bacau! Nordul municipiului Bacau se pregateste de evacuare

 • miercuri, 28-07-10 la 9:42
  Permalink

  si eu am fost in bacau in timpul inundatiilor si pe matusa mea care sta pe limpedea au mai inundato odata si acu au inundato din nou

  Răspunde
 • sâmbătă, 31-07-10 la 14:02
  Permalink

  voi ati verificat stirea inainte sa o publicati ?
  „intregul cartier cfr este inundat” FALS!
  Din cartierul cfr sunt inundate doar cateva strazi…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.