Interviu Catalin Maruta / Vedete in vacanta / Zodiac Travel

Desi inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa (Dubai), l-a prins in tinuta de gala, aflam ca o pereche de slapi si o plaja din Spania ii sunt suficiente pentru vacanta de vis.

La capitolul „planuri”, pregatiti-va in viitor pentru o transmisiune live din Singapore, unde visul lui Catalin Maruta este sa-si instaleze Happylica, iar Andra sa ofere un concert de zile mari.

Zodiac Travel: Care sunt diferentele majore dintre o vacanta de burlac si una de barbat casatorit? Cum s-a schimbat dinamica vacantelor din acest punct de vedere?

Catalin Maruta: Nu dinamica s-a schimbat, ci felul in care percepi vacanta. O bucurie pe care nu o poti imparti cu nimeni drag tinde sa devina bagatela. Acum nu ma pronunt in numele celor care sunt celibatari de cursa lunga si nici nu concep sa plece in vacante decat singuri sau cu persoane care inseamna relatii provizorii. Nu sunt moralist, respect optiunea fiecaruia, dar cred ca bucuriile pe care le imparti cu un partener sunt dublate, nu injumatatite.

Z.T. Declarai, la un moment dat, ca cele mai frumoase vacante sunt cele pe N.V., adica cele pe fuga, cu un bilet de tren si cu o pereche de slapi in mana. Tu vii cu slapii, noi iti dam biletul. Unde ai pleca si de ce?

CM: Daca ai spus cuvantul “slapi”, atunci ma gandesc la Spania, tara unde am facut poate cele mai interesante concedii si unde cuvantul de ordine e “plaja”. Exoticul e un alt reper. Sigur ca as fi putut sa iti spun “Caraibe”, daca tot imi dai biletul, dar sunt un turist mai degraba sentimental decat comod sau practic. Mi-a placut in Tenerife si primul impuls e sa ma intorc la locul faptei si nu sa risc locuri noi. Deocamdata, cel putin.

Z.T. Renuntam la slapi si ne punem costumul de gala. Care oras, din cele pe care le-ai vizitat, ti se pare cel mai elegant?

CM: Orice oras e foarte elegant, daca stii pe unde sa te invarti. Totusi, din experienta mea, cel mai elegant m-as imbraca intr-un restaurant situat in Burj Khalifa, in Dubai, cea mai inalta cladire din lume (are 828 de metri), la a carei inaugurare am asistat, iar restaurantul de care iti vorbesc e la 442 de metri, adica la etajul 122. Pai la asemenea altitudine si eleganta merita sa-mi pun smoking si papion, nu?

Z.T. Ai avut ocazia, alaturi de sotia ta, Andra, sa vizitezi celebrul Dubai, un oras construit in inima desertului. Care a fost reactia ta fata de atat de mult lux si de arhitectura opulenta?

CM: E o splendoare care nu are nimic comun cu multvisatul Occident, dar are un farmec pe care cuvantul omului nu-l poate descrie, trebuie sa mergi acolo si sa vezi. Pe mine m-a impresionat Dubaiul, dincolo de oferta turistica, prin capacitatea de a ridica in timp record opere de arta, cladiri si asezari gradioase. Acum 20 de ani, acolo nu era nimic, abia mijeau ideile, iar acum e un paradis. Mai mult decat paradis, as indrazni sa spun, fiindca nu e vorba numai de atmosfera curata si romantica, ci si de un confort care nu exista nici in America, nici in Noua Zeelanda sau in alte locuri mitice ale planetei.

Z.T. Ai petrecut mai mult timp in mall-urile luxoase sau in pietele arabe traditionale incarcate cu tot soiul de suveniruri? Ti-ai cumparat ceva deosebit de acolo? Dar Andra?

CM: Ne place sa aducem tot felul de suveniruri de oriunde mergem, cu atat mai mult din Dubai, unde oferta e coplesitoare. Gasesti acolo bijuterii unicat, rafinate…

Eu m-am concentrat pe ceasuri, dar si pe maruntisuri amuzante: sepci, tricouri sau suveniruri inscriptionate haios – lucruri care sa ne aminteasca intotdeauna de Dubai. Nu ca l-am uita vreodata…

Z.T. Cum ai o sotie foarte frumoasa, nu i-au dat tarcoale printii arabi?

CM: Am surprins destule priviri admirative catre Andra, as minti sa spun ca nu, insa ne-am amuzat. Pentru noi nu era ceva nou. Prima data am avut de-a face cu reactia asta atunci cand am fost in Egipt. Ghidul care ne-a dus la Luxor se uita numai la Andra cat vorbea. Sunt obisnuit, am stiut de la bun inceput in ce ma bag, haha! Daca-i mai si canta ceva Andra, cred ca mi-o rapea de tot! (rade)

Z.T. Sa continuam povestirile de vacanta si sa trecem pe teritoriul insoritei Spania, mai precis intr-o bijuterie de oras, Marbella. Ce momente din vacanta de acolo ti s-au parut de pus in rama?

CM: Cam toate, desi nu semana o zi cu alta. Am explorat tot ce era mai frumos si mai exotic in Marbella. A fost superb, ce mai! Plus o croaziera fabuloasa, am inchiriat un yacht o saptamana si-am plecat de nebuni pe mare, noi si prietenii cu care eram. A fost cea mai libera si mai frumoasa saptamana.

Z.T. Ai avut de-a lungul timpului o sumedenie de invitati care ti-au povestit cum au decurs vacantele lor, cu bune si cu rele. Ai ales / evitat o destinatie de vacanta in urma povestilor relatate de ei?

CM: Nu stiu daca de la invitati am ales, uneori ma intreb cine mi-a povestit prima oara de Dubai, locul unde am facut trei Revelioane la rand. Cred ca si invitatii au vorbit de locul asta, unii dintre ei fusesera acolo. Dar de cele mai multe ori, recomandarile le iei de la prietenii buni, in al caror gust si stil de viata ai incredere.

Sigur ca, in viata unui om, exista si varianta anecdotica: daca astuia i-a placut cutare destinatie, eu nu ma duc acolo, e clar ca nu e genul meu!

Z.T. Acum, ca in familie este si David, baietelul tau, cum se stabilesc vacantele? Ai mai multe reprize de vacanta pe an, una cu familia si alta mai romantica, doar de cuplu?

CM: De-acum incolo o sa punem tara si tarile la cale. Abia am avut prima vacanta adevarata cu David, imediat dupa Revelion, si am fost doar pana la Poiana Brasov, nu ne-am hazardat mai departe, desi David a fost cooperant si s-a adaptat excelent. Nu stiu acum cand si cum se va intampla asta, insa de anul asta vacantele cu siguranta vor fi planificate si in functie de el.

Z.T. Ce loc din lume ti se pare mai ciudat si ai vrea, totusi, sa-l explorezi?

CM: Un loc ciudat, care ma atrage, sunt tinuturile inghetate, fie Antarctica, fie Polul Nord, sunt incarcate de mister.

Z.T. Alege o destinatie exotica unde Andra sa concerteze iar tu sa-ti instalezi celebra Happylica!

CM: Singapore. E un stat mic, insular, cat un oras, care e de-o complexitate fantastica si e foarte cosmopolit, e receptiv la arta si la divertismentul din toata lumea. Acolo as gasi si subiecte pentru emisiunea mea, dar si un public entuziast pentru Andra…
2

Avocat TV

Informare juridica pe intelesul tuturor: Avocat TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.