Activitatile fundatiei Ioan Bosco Bacau in ultimile 5 luni. Documentar don Bosco dublat in română

3 Septembrie Ziua Verilor Împreuna – o zi de animație și de sărbătoare pentru peste 200 de copii si 100 de animatori de la Vara Împreună din Oratoriu cât și din satele din împrejurimi: Gioseni, Galbeni, Lilieci, Mărgineni, Baraţi, Butea și Sărata.

5-6 Septembrie Oratoriul de seară s-a transformat în Serile Oratoriului: de la ora 20.30 până la ora 22.00 au fost organizate turnee, jocuri, tombole și întreceri pentru copii și tineri. 10-11 Septembrie o zi de reculegere și de prietenie cu Animatorii

12 Septembrie a început noul an școlar. Prin urmare şi „Centrul de Zi pentru copii Dominic Savio” și-a reluat activitatea: datorită serviciului de calitate care este recunoscut de către părinți, locurile disponibile au fost ocupate într-un timp rapid.

17-18 Septembrie Fundația Sf. Ioan Bosco a fost prezentă la ONGFest – Festivalul national al organizatiilor nonguvernamentale ce a avut loc în 10 orașe din țară printre care și Bacău. Voluntarii noștri au știut să se facă remarcați printr-o animație tipic saleziană cu baloane, clovnerie, jonglerii, pictură pe ghips, dansuri, brățări. Marea noutate au fost baloanele uriașe din săpun.

16 Octombrie Mulțumind lui Dumnezeu pentru roadele pământului, am sărbătorit Ziua Recoltei cu jocuri, premii și concursuri.

28-30 Octombrie Împreună cu beneficiarii „Centrului priviind Dezvoltarea Deprinderilor de Viață Independentă don Bosco” am făcut o excursie la Izvorul Muntelui. Acolo profitând de vremea frumoasă am urcat și pe Ceahlău. 1 Noiembrie Am început cursurile de formare profesionala pentru instalatori și electricieni.

13 Noiembrie Grupul de clovni, ADS KeyBoys și NOI au participat la Ziua Bucuriei care a avut loc la Mărgineni, unde împreună cu ceilalți copii din Acțiunea Catolică, au avut parte de o zi de formare și jocuri.

26-27 Noiembrie Grupul ADS ON al Oratoriului din Bacău împreună cu animatorii de la Oratoriul din Constanța, au fost la Brăila pentru a se pregăti cât mai bine atât pentru sărbătoarea Crăciunului cât și pentru a face cât mai bine promisiunea ADS, cu 2 zile de reculegere.

3-4 Decembrie După reculegerea animatorilor a venit momentul ca și cei mai mici din Grupurile ADS KeyBoys și ADS NOI să aibă parte de o zi de reculegere pentru pregătirea de Crăciun cât și pentru Promisiunea ADS.

10 Decembrie Toate cele trei grupuri ADS din oratoriu au organizat un moment special: după exemplul lui Dominic Savio cei din grupuri au făcut Promisiunea ADS. Astfel au fost câțiva care au făcut angajamentul, alții care au făcut pentru prima oară promisiunea iar ceilalți, care au o anumită vechime în grup, au reînoit promisiunea. Tot cu această ocazie am amintit și cei 170 de ani trecuti de la întâlnirea dintre don Bosco și Bartolomeo Garelli.

16, 17, 18, 23 Decembrie Ieslea Vie în Arena Mall. Animatorii din grupul ADS ON în colaborare cu un grup de tineri din parohia Fericitul Ieremia au încercat să aducă Spiritul Crăciunului chiar și acolo unde consumismul este la el acasă.

18 Decembrie Copii de la „Centrul de Zi Dominic Savio” au pregătit un spectacol de Craciun cu scenete, colinde, poezii și cu nelipsiții clovni. Oaspetele zilei a fost Moș Crăciun care a venit cu multe daruri pentru toți copii.

22 Decembrie Dacă în Arena Mall am fost cu ieslea vie, iar Spiritul Crăciunului înseamnă bucurie, nu puteam să nu facem și o dupăamiază de animatie. Tinta de data aceasta au fost cei mici care au profitat de propunerile noastre: facepainting, jonglerii, baloane cu heliu și de săpun. Spre lăsatul serii, grupul clovnilor a pregătit o frumoasă scenetă despre Laboratorul lui Moș Crăciun.

24-25 Decembrie Grupurile ADS au fost la colindat propriile familii.

26-28 Decembrie Un grup de animatori și de colaboratori a fost la Oratoriul din Constanța. Acolo li s-au alăturat și cei din Chișinău, iar impreună am programat și organizat meetingul MTS, ce anul acesta va fi in Bacău, cât și Vara Împreună. 31 Decembrie Revelion cu animatorii cu muzică, distracție, bingo, karaoke, moment de rugăciune și bineînțeles, așteptatul moment de la ora 12.

3-6 Ianuarie Sinaia – Acolo animatorii din Bacău împreună cu animatorii din Constanța s-au întâlnit pentru minicampus. A fost o experiență frumoasă cu multă zăpadă și prietenie. La o distantă de numai o săptămână i-au urmat și Grupul Aspiranților Cooperatori, pentru un weekend de fraternitate și de formare.

9-13 Ianuarie „Iarna Impreuna”: profitând de o săptămâna suplimentară de vacanță am organizat o școală de vara… iarna. Copii au fost mulțumiți, părinții la fel iar de animatori nici măcar nu vă mai spunem. Deși era iarnă, zapada la Bacău a întârziat să apară… așa că a trebuit noi să mergem la Slănic Moldova și la Cireșoaia, în excursie, în ultima zi pentru a avea parte de o Iarnă Împreună Adevărată!

14 Ianuarie O zi de animatie și de Iarnă Împreună, am organizat-o și la Traian unde am putut face un frumos moment pentru copii și tinerii de acolo.


Autorul documentarului este Missioni don Bosco, iar dublajul audio a fost realizat de catre Salezienii din Bacau.

28-29 Ianuarie Sarbatoarea lui don Bosco, în Oratoriu s-a făcut simțită, sâmbătă dimineața, cu turneul de ping-pong și activități manuale realizate în colaborare cu Acțiunea Catolică, iar dupaamiaza cu o ieșire la sănius cu cei din ADS KeyBoys și NOI. Duminică am sărbătorit cu Sfânta Liturghie de la ora 10.30, în parohie, și cu un spectacol urmat de un moment de sărbătoarea în oratoriu începând cu ora 15.00.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.