Inner Wheel International întemeiază Districtul 224 România și Republica Moldova

Inner Wheel este unul dintre cele mai mari cluburi feminine de voluntariat, cu peste 100.000 de membri, organizat in 3895 de cluburi in peste 103 de tari. Infiintarea districtului in Romania este un eveniment istoric, Inner Wheel fiind un club cu traditie din 1924.

Onoarea de a guverna districtul ii revine doamnei Cristina Petrescu, membru fondator si presedinte timp de doi ani al clubului Inner Wheel Bacau. Inner Wheel Bacau a desfasurat multiple proiecte sociale, precum: amenajarea a patru camere senzoriale pentru copiii cu nevoi speciale, infiintarea unei camere de vizita in Spitalul de Pediatrie Bacau, dotarea cu aparatura ORL de inalta performanta a sectiei de chirurgie a Spitalului de Pediatrie Bacau, dotarea cu frigidere si paravane a sectiei de oncologie a Spitalului Judetean Bacau, etc.

Evenimentul de infiintare a districtului va avea loc vineri, 10 mai, ora 18.00, la Club Caro, in prezenta presedintilor de cluburi Inner Wheel din tara, a guvernatorului Rotary Club Romania si Republica Moldova, a oficialitatilor locale si a reprezentantilor media.

Inner Wheel International a luat nastere in 1924, in Manchester, initial ca o aripa a clubului Rotary International destinata sotiilor si fiicelor de rotarieni, femeilor nefiindu-le permis accesul in clubul Rotary. In decurs de 10 ani, auzind de initiativa pe atunci indrazneata a sotiilor de rotarieni din Manchester, au luat nastere cluburi in Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud si Canada. In 1948, 6 cluburi din Olanda infiintau primul district in afara Marii Britanii. In 1950, organizatia devenea una de nivel mondial, regulile clubului fiind traduse in peste 30 de limbi. In 1970 s-a infiintat Inner Wheel international sub umbrela caruia va intra si districtul din Romania.

In prezent Inner Wheel activeaza in cluburi din Europa pana in Africa, Asia, Australia si America, promovand valori precum implicarea sociala, prietenia si voluntariatul, incurajand femeile de pretutindeni sa contribuie la bunastarea si integrarea in societate a categoriilor devaforizate.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.