Vocea Bacaului: ingrijiti cum se cuvine Cimitirul Evreiesc

In ajunul marilor sarbatori am fost pentru o saptamana in Bacau si normal am fost si la Cimintirul Evreiesc, ce am vazut acolo trebiie sa scriu ca poate domnu HARI VIGDER, prieten de copilarie, presedintele comunitati, o sa se uite si o sa citeasca.

Nu am putut sa ajung la un mormant drag mie din cauza verdetiei care a crescut in jurul mormintelor, pe intendentul cimintirului l-am chemat sa-l intreb l-am gasit la traba lui, muncea nu la curatenia locului sfant noua ci la rasadurile cu tot felu de legume care sunt in juru mormintelor, popusoiu e mare ca nu se poate vedea matevoturile.

O intrebare: ce faci mata domnule presedinte, de cand n-ai mai fost la cimintir??? Cand venim noi acolo donam, ce faceti voi ? Nu putine fonduri merg acolo, rusine sa va fie. Voi face o plangere la rabanutu din Bucuresti sa stie si ei, ca poate nici ei n-au mai fost intr-un cimintir sa vada. Ce vor face, ca-n presa din Israel va scrie despre starea JALNICA IN CARE SE AFLA CIMINTIRELE DIN ROMANIA.

Haim Hari

3 comentarii la „Vocea Bacaului: ingrijiti cum se cuvine Cimitirul Evreiesc

 • sâmbătă, 23-06-12 la 11:14
  Permalink

  SUNT ACELAS CARE A SCRIS IN 2010 SI IARAS AM AJUN IN BACAU LA CIMINTIR SI ACELASI SITUATIE NU SA SCHIMBAT NIMIC ACELASI NEGLIJENTA DAR ZARZAVATURI SUNT SI DECE NU CA DOMNU PREZIDENT VIGDER NU FACE NIMIC SI NUMAI DE CIMITIR NU SE OCUPA DAR OMU CARE DREBVUIE SA SE OCUPE NU ERA DE GASIT O FI LA PIATA CU PRODUSELE SA LE VANDA FAC UN APEL LA CINE MA CITESTE SA SCRITI SI VOI CA TITI AVEM PE VCINEVA DRAG ACOLO POATE ASA O SA INTELEAGA DOMNI DEL COM.CA ACOLO ZAC OAMENI DRAGI NOUA CU SPERANT CA O SA FIE BINE SALOM

  Răspunde
  • miercuri, 29-05-13 la 2:30
   Permalink

   Azi 28.05.2013 am intrat în cimitir, e ca în junglă ce să mai zic… Nenea care trebuia să aibă grijă pe acolo îşi usca bocancii pe piatra unui mormânt, am făcut şi poze dacă nu mă crede cineva. Când a venit nu ştiu de unde acel nene cam beat m-a luat la rost că ce caut acolo, pe unde am intrat şi să plec că e proprietate privată , era cu doi câini care începuseră să tragă de pantaloni iar ăla nu făcea nimic, mai mult îi hărăţea pe mine.
   Eam cu soţia şi m-am grăbit să ies prin ruptura gardului să nu mă muşte câinii că de nervi ce aveam îi rupeam puţin capu beţivanului.
   Nu ştiu cine e în măsură să ia atitudine dar cimitir într-o stare mai deplorabilă nu am văzut. Trebuie făcut ceva!!!

   Răspunde
 • marți, 05-03-19 la 21:02
  Permalink

  Este posibil să verificați dacă există un mormânt în numele unei persoane

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.