În judeţul Bacău se circulă în condiţii de iarnă. Circulaţia rămâne închisă la Dragomireşti pe DN 2F

În judeţul Bacău ninsorile s-au oprit, vântul a scăzut în intensitate, însă temperaturile au înregistrat valori de -20° C. În prezent, pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, mai îngreunat pe un singur tronson de drum judeţean şi restricţionat până la limita de judeţ pe drumul spre Vaslui.

Drumul naţional DN 11A Adjud – Podu Turcului – Bârlad a fost redeschis circulaţiei. Rămâne închisă circulaţia la Dragomireşti pe DN 2F, înspre Vaslui, întrucât pe o porţiune de drum aferentă judeţului Vaslui sunt semnalate o serie de blocaje până la localitatea Blejca. Prefectul judeţului Bacău Claudiu-Octavian Şerban a dispus ca pe DN 2F circulaţia să fie permisă doar riveranilor, până la limita de judeţ. În prezent se lucrează cu 2 autofreze, în cursul zilei de astăzi circulaţia urmând a fi redeschisă.

Pe celelalte drumuri  naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil umed care alternează cu porţiuni acoperite cu zăpadă frământată într-un strat de 1-2 cm. Se acţionează cu 8 răspânditoare cu lamă  pentru curăţirea carosabilului şi împrăştierea de antiderapant în zonele de risc expuse vântului.

Circulaţia este îngreunată (se circulă pe alocuri pe un singur fir) pe patru drumuri judeţene DJ 207D Traian – Prăjeşti. Se acţionează în continuare în special în zonele de risc la înzăpezire în condiţii de vânt  cu 14 auto cu răspânditor şi lamă, 1 volă, 1 autofreză  şi 1 buldoexcavator –  pentru lărgirea drumurilor,  îndepărtarea zăpezii de  pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

Cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost funcţionează în municipiile şi oraşele judeţului unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. In noaptea care a trecut au fost cazate un număr de 26 persoane din care 22 la centrul din municipiul Bacău şi 4 la centrul din municipiul  Moineşti.

Nu sunt semnalate în judeţ probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan). Se lucrează cu echipe de specialitate ale E-ON pentru asigurarea căii de acces la transformatoarele medii de tensiune pentru a nu fi probleme în asigurarea curentului electric.

Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, acţionează pentru asigurarea serviciilor medicale necesare persoanelor aflate în nevoie, în special pentru gravide şi dializaţi, fără a se înregistra probleme deosebite. În două situaţii a fost necesară intervenţia echipelor ISU pentru asigurarea căii de acces şi eliberarea drumului pentru ambulanţele care transportau persoane cu afecţiuni bronşice la spital, din zonele Corbasca şi Podu Turcului.

Pe tronsoanele de drum afectate sunt filtre de poliţie pentru a direcţiona autovehiculele aflate în circulaţie.

 

Situaţia este monitorizată permanent de către Comandamentul de iarnă, cu intervenţii operative dispuse de preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Claudiu Octavian Şerban, prioritatea constând în salvarea şi protecţia vieţilor omeneşti, asigurarea căilor de acces, utilităţilor, alimentelor şi serviciilor medicale necesare.

Pe drumurile naţionale se intervine cu 3 autofreze,18 autobasculante cu răspânditoare şi lamă, 2 utilaje tip UNIMOG, 5 excavatoare şi buldoexcavatoare, 4 încărcătoare frontale tip volă, iar pe drumurile judeţene se acţionează cu 2 autofreze, 15 autobasculante cu răspânditor şi lamă,   2 încărcătoare frontale  tip volă, 3 autogredere şi  3 buldoexcavatoare.

Atragem atenţia conducătorilor auto ca, pe segmentele de drum cu circulaţie afectată sau îngreunată, să reducă viteza în vederea evitării derapajelor sau altor probleme specifice.

Pentru perioada următoarelor 24 ore, prognoza meteo indică o vreme rece, local geroasă noaptea. Cerul va fi senin, iar vântul va scădea în intensitate.

 sursa: Cancelaria Prefectului

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.