Idei de mobilier pentru terase și grădini pentru a avea un spațiu exterior remarcabil

Cum pregătești terasa sau grădina casei în acest an? Pe măsură ce se apropie sezonul de vară și vremea se încălzește, probabil vrei să te bucuri de soare și de timpul petrecut în aer liber. Află în acest articol câteva idei despre amenajarea terasei, despre cum poți crea o grădină perfectă și simplă acasă, pentru a profita la maximum de spațiul tău exterior pe tot parcursul anului.

Idei de mobilier de terasă

În 2023, tendințele la mobilier exterior sunt foarte interesante, ele includ de exemplu:
• Mobilier de terasă și grădină cu scaune de lux, care sunt șic, confortabile și în stil contemporan
Mobilier ecologic creat din materiale reciclate, care este inspirat din grădinile englezești
• Seturi de mobilier din lemn și elemente decorative în culoarea anului 2023 – magenta – o nuanță de roșu foarte apropiată de purpuriu și carmin, sau de o combinație între roșu, roz și violet
• Mobilier din materiale naturale precum ratan, lemn, iută și răchită care sunt eco-sustenabile
• Seturi de mobilier pentru exterior în culori ce creează medii în aer liber relaxante și primitoare, precum albastru și teracotă, sau maro, bej și verde salvie
Mobilier de exterior minimalist, în stil scandinav, care este realizat din lemn și alte materiale rezistente la intemperii, în culori vibrante, care sunt ideale pentru a crea spații intime și funcționale pentru a primi prietenii și rudele pe terasă sau în grădina casei
• Mobilier inspirat de la terasele de pe plajă, care au scaune, canapele, șezlonguri extrem de relaxante și confortabile.
Magazinele online cu produse de mobilier de exterior și decorațiuni îți pot oferi în acest an tot ceea ce ai nevoie pentru a transforma terasa ori alt spațiu de care dispui într-o fantezie în aer liber, în tendințele modei. Acestea oferă soluții excelente de seturi mobilier terase și balcoane, într-o varietate de stiluri și idei de design.

Produsele sunt din lemn, rășină, ratan, metal, rezistente la intemperii și durabile în timp. Cu astfel de produse poți crea un spațiu relaxant, economisind timp și bani.

Anul acesta, canapelele și fotoliile de exterior au forme rotunjite, pentru că multe mărci acordă o atenție mare stilului tradițional scandinav. Acest stil este din materiale în culori neutre și deschise, foarte plăcute la vedere. Producătorii de mobilier țin cont de mediu și de aceea încearcă să utilizeze tehnologii moderne și analogi sintetici ai materialelor naturale, care au o bună rezistență la factorii de mediu.

În 2023 sunt în trend combinațiile de materiale precum: aliaje compozite cu ratan, lemnul cu metalul, sticla cu textilele. Sunt la modă și canapelele modulare care pot fi desfăcute sau pliate, dar și diverse canapele extensibile.

Sfaturi pentru a alege mobilierul de grădină potrivit

Dacă ești în căutarea unor piese de mobilier de grădină, ar trebui să iei în considerare trei aspecte importante: cost, durabilitate și design. Fiecare piesă de mobilier trebuie analizată cu atenție, începând de la mese, șezlonguri și până la scaune și canapele de grădină.

Cele mai bune materiale pentru mobilierul de grădină din acest an sunt: ratan sintetic (durabil și rezistent la UV), răchita, țesăturile pentru exterior (sunt de calitate, folosite și pe iahturile de lux), frânghia (cu un design cu împletitură), rășina (rezistentă la intemperii), material HPL (sau laminat de înaltă presiune). Acestea se aleg în funcție de gust, nevoi și stil de viață.

Îți sugerăm să cumperi în general produse care sunt rezistente la intemperii, care oferă confort, eleganță și sunt în tendințele modei. De exemplu, poți opta pentru canapelele de grădină care au cadrul din oțel extrem de rezistent și stabil, ce sunt realizate și din răchită, aluminiu, au perne confortabile ce oferă o experiență plăcută de relaxare.

O tendință în acest an este și mobilierul de grădină curbat, contemporan, confortabil. Poți alege de exemplu canapele de colț care sunt din poliuretan – un material durabil și rezistent – care necesită o întreținere redusă. Canapele curbate și mesele rotunde arată foarte elegant și sunt ideale pentru a lua masa în aer liber și pentru conversație. Ele au un design interesant, oferă un sentiment de deschidere și cu siguranță pot oferi o experiență plăcută în orice anotimp din an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.