Festivalul OKTOBERFEST Bacău – ediția a doua, 2012

Sarbatoarea Oktoberfest Bacau 2012 va incepe joi, 13 septembrie 2012 ora 17:00, cu un miniconcert in Parcul Trandafirilor. Apoi, participantii, organizatorii, muzicienii, dansatorii – vor traversa in mars centrul orasului Bacau, pana la locatia evenimentului. Deschiderea oficiala, cu spartul traditional al butoiului cu bere, va avea loc in jurul orei 18:00 pe platoul Salii Sporturilor.

Dl. Romeo Stavarache, primarul orasului Bacau, va da cep butoiului cu bere, conforma traditiei din München. In deschiderea evenimentului vor lua cuvantul reprezentanti cunoscuti ai vietii politice si culturale din regiune precum si ai minoritatii germane, pentru a transmite sustinerea completa a ideii de baza a acestui eveniment. Evenimentele zilnice sunt prevazute a fi atat prezentari muzicale cat si dansuri ale diferitelor grupe germane.

Vor fi invitati de asemenea Ambasadorul Germaniei in Romania, domnul Andreas von Mettenheim, si presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Klaus Johannis, primarul orasului Sibiu.

In urmatoarele zile ale evenimentului, pana duminica noaptea, oaspetii au posibilitatea sa se delecteze intr-o atmosfera relaxanta, cu performantele artistilor germani si romani. Programul va fi completat cu jocuri pentru toate varstele.

Sambata in jurul orei 20:00, la Olimpiada Bavareza, adultii pot lua parte la concursuri precum „Maßkrugstemmen” – tine halba cu bere, la „Wettnageln” – bate cuiul repede, „Holzsägen” – taie lemnul cu fierastraul.

Nici copii nu au fost uitati, Olimpiada copiilor ii asteapta cu jocuri, tragerea franghiei, sarituri cu sacul, stafeta si multe altele.
Grupul de dans “Ringelreih’n”, de la Colegiul National de Arta “George Apostu” Bacau, coregraf Simona Baicu, va prezenta o suita de dansuri populare germane si adaptari ale acestora, iar ansamblurile folclorice “Ciucurelul”, “Ciobanasul”, “Ca la noi”, “Saratelu- Magurelu”, “Saratelu” va vor prezenta dansuri populare din zona Moldovei.

Prin al doilea eveniment: „Oktoberfest Bacau 2012. Invata germana cu placere!” se va da posibilitatea tuturor participantilor nu doar sa arunce o privire in viata culturala a minoritatii germane din Romania ci va prezenta imaginea Germaniei moderne. Este planificata oferirea si organizarea de catre Centrul Cultural German Iasi impreuna cu Clubul Economic German Moldova, a primelor cursuri de limba germana in Bacau , in salile Centrului De Afaceri Si Expozitiii Bacau,incepand din luna octombrie 2012.

One thought on “Festivalul OKTOBERFEST Bacău – ediția a doua, 2012

  • luni, 17-09-12 la 18:42
    Permalink

    Daca anul trecut manifestarea a avut un caracter german, aceasta s-a datorat implicarii in organizare a Forumului democrat al germanilor Regiunea Extarcarpatica cu filialele ei din Bacau si Piatra Neamt.
    In fara grupului de elevi condusi de doamna profesor Simona Baicu,pe care o felicit,nici un grup folcloric german nu a fost prezent.In concluzie o sarbatoare tipic germana fara germani.Formatiile folclorice romanesti,grupurile instrumentale au fost la inaltime si au raspuns majoritatii celor prezenti.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.