Asociația Sindrom Down Bacău: “Să dăm dovada că se poate”

Asociatia Sindrom Down a incheiat proiectul “Sa dam dovada ca se poate”, finantat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune”, 1.1 Initiative ale Tinerilor.
Obiectivul general al proiectului a fost educatia nonformala prin care sa se realizeze o schimbare de mentalitate si de atitudine in comunitate in ceea ce priveste persoanele cu sindrom Down, precum si responsabilizarea tinerilor.

Obiectivele specifice au fost participarea activa si directa a grupului de initiativa la activitatile de formare si fondraising create prin proiect, la atelierul de creatie de la Centrul Educational “Our Kids”, unde au avut ocazia sa-si exerseze talentele, sa participe la evenimentele de sensibilizare si strângere de fonduri in comunitate organizate cu prilejul Zilei Internationale a Sindromului Down si a unor sarbatori religioase, la o calatorie pe urma traditiilor olaritului alaturi de 50 de tineri si copii cu sindromul Down din judetul Bacau.

Pe toata durata celor 6 luni s-a urmarit incurajarea schimbului de metode, tehnici si idei de realizare a obiectelor in atelierul de creatie, dezvoltarea personala si profesionala, promovarea incluziunii sociale si a cetateniei active in rândul tinerilor.

In acelasi timp, copiii si tinerii cu sindromul Down au beneficiat de incluziune alaturi de grupul voluntarilor, de afectiunea acestora, de aprecierea si intarirea pozitiva de care au atâta nevoie.

Au fost implicati in proiect, alaturi de cei 10 tineri din grupul de initiativa, 120 de copiii si tineri din institutiile si organizatiile partenere: Colegiul National „Gh. Vranceanu”, CN „Grigore Cobalcescu” si Liceul „Spiru Haret” din Moinesti, Universitatea “V. Alecsandri” Bacau, Palatul Copiilor, Artis Daio Club, Asociatia “Trebuie”, Asociatia “Da mai departe”, Scoala cu clasele I-VIII Solont, Club Inner Wheel, Teatrul Municipal „Bacovia”.

“Ca valoare adaugata a proiectului, putem aminti, alaturi de activitatile planificate, ca minunatii nostri voluntari au participat la deschiderea camerei de stimulare senzoriala de la centrul Our Kids si au initiat propriul lor proiect, la care vor participa doi tineri cu sindromul Down, in grupul de initiativa”, arata Gabriela Otelita, presedintele Asociatiei Sindrom Down Bacau.

Este vorba de proietul <>, proiect aprobat spre finantare de Comisia Europeana si care isi deschide activitatile din luna septembrie.” In acest scop, tinerii au infiintat asociatia „Youth Dreams”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.