Expoziţie de obiecte realizate de deţinuţi la Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu”

Timp de o săptămână, Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu” găzduieşte expoziţia cu lucrări de art-terapie, realizate de persoanele private de libertate de la Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău.

Cele peste 60 de obiecte expuse – rame de tablouri lucrate în tehnica quilling şi păpuşi confecţionate din materiale reciclabile (hârtie şi textile) – au fost realizate de deţinuţi femei şi tineri, în cadrul şedinţelor de art  – terapie desfăşurate în penitenciar.

Fiecare lucrare în parte poartă cu sine o poveste, şi are împletite în ea sentimente, emoţii, trăiri pe care doar cel ce le-a aşternut acolo le poate exprima cel mai bine. Tocmai de aceea, exponatele vor fi prezentate vizitatorilor de către şase dintre deţinutele care le-au confecţionat. Acestea vor lua parte la expoziţie alături de îndrumătorii lor – lucrătorii Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Bacău (psiholog- Lorena Bolfă, educatori: Alexandra Aursulesi şi Alexandru Panait), a declarat Cristina Cîrlan, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău.

 

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.