Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

În data de 30 septembrie , poliţiştii Serviciului Rutier Bacău au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui accident rutier în urma căruia o persoană a necesitat îngrijiri medicale.

Un barbat de 67 de ani municipiul Piatra Neamț, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza localității Hemeiuș, a virat la stânga pentru a intra pe un drum lateral, moment în care a fost lovit de un autoturism condus pe aceeaşi direcţie de mers de către un bărbat de 34 ani din oraşul Buhuşi, care s-a angajat într-o depăşire a unor autovehicule ce se deplasau pe aceeaşi direcţie de mers.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a unui pasager din autoturism, în vârstă de 14 ani.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/litru alcool pur în aerul expirat, totodată au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma evenimentului s-a întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto, pentru săvârșirea infacţiunii de vătămare corporală din culpă.

• În data de 30 septembrie , în comuna Gura Văii, s-a produs un eveniment rutier.

Un conducător auto în vârstă de 27 de ani, din localitate nu a adaptat viteze într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu cap de pod.

În urma producerii coliziunii, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acestuia fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma evenimentului s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

• În data de 30 septembrie.c., poliţiştii Secției Rurale Onești au despistat în flagrant un bărbat de 41 de ani, din com. Mănăstirea Cașin, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto:

• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

• Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă! • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

• Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

• Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.