Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

În data de 30 septembrie , poliţiştii Serviciului Rutier Bacău au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui accident rutier în urma căruia o persoană a necesitat îngrijiri medicale.

Un barbat de 67 de ani municipiul Piatra Neamț, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza localității Hemeiuș, a virat la stânga pentru a intra pe un drum lateral, moment în care a fost lovit de un autoturism condus pe aceeaşi direcţie de mers de către un bărbat de 34 ani din oraşul Buhuşi, care s-a angajat într-o depăşire a unor autovehicule ce se deplasau pe aceeaşi direcţie de mers.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a unui pasager din autoturism, în vârstă de 14 ani.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/litru alcool pur în aerul expirat, totodată au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma evenimentului s-a întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto, pentru săvârșirea infacţiunii de vătămare corporală din culpă.

• În data de 30 septembrie , în comuna Gura Văii, s-a produs un eveniment rutier.

Un conducător auto în vârstă de 27 de ani, din localitate nu a adaptat viteze într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu cap de pod.

În urma producerii coliziunii, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acestuia fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma evenimentului s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

• În data de 30 septembrie.c., poliţiştii Secției Rurale Onești au despistat în flagrant un bărbat de 41 de ani, din com. Mănăstirea Cașin, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto:

• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

• Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă! • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

• Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

• Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.