Escrocherii imobiliare: Escrocii pun ochii pe apartamentele nelocuite

O familie din Bacau a fost la un pas sa ramana fara locuinta. Escrocii imobiliari stiau ca proprietara este plecata la munca in strainatate, iar sotul ei locuieste in alt imobil si au actionat in voie.

„Hotii de locuinte“ au lucrat cu actele apartamentului in original, au avut chiar si cheile acestuia, iar la notar s-au prezentat cu acte de identitate false.

In cursul lunii aprilie 2007, Paul Dragu, in varsta de 40 de ani, domiliciat in Focsani, de meserie bucatar – ospatar, a venit de mai multe ori in Bacau unde s-a intilnit cu Dorin Tatarasanu, o cunostinta mai veche a acestuia. Din vorba in vorba, cei doi au hotarat sa puna de-o afacere. Si nu una oarecare, ci una din care sa iasa bani multi.

Cei doi au planuit sa vanda imobilul sotilor Sergiu si Maricela C. din Bacau. Indivizii aveau informatii sigure ca femeia este plecata la munca in strainatate, iar barbatul locuieste la o alta adresa.

Dorin Tatarasanu s-a angajat sa faca rost de carti de identitate cu datele de stare civila ale proprietarilor, iar lui Paul Dragu si Iulianei Ceparu, partenera acestuia, le-a revenit sarcina sa aduca cite o fotografie tip buletin. In scurt timp, falsii Sergiu si Marcela C. aveau acte de identitate proaspete cu care s-au prezentat la notar.

„Numitul Tatarasanu Dorin, odata cu inmanarea actelor falsificate le-a adus si actele de proprietate ale apartamentului, certificatul de casatorie al proprietarilor in original, cheile apartamentului, iar lui Paul Dragu un permis de conducere falsificat. Pentru a tine legatura telefonic, Tatarasanu i-a dat amicului si un telefon mobil. Cum in data de 25 aprilie inculpatul Paul Dragu a gasit un cumparator pentru imobilul respectiv, cei doi s-au prezentat in fata notarului public in vederea incheierii unui antecontract de vanzare-cumparare, primindu-se in avans suma de 1.000 euro de la numita Maria N., persoana care dorea sa achizitioneze apartamentul“, precizeaza procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau care s-a ocupat de caz.

Notarul a mirosit ca ceva este putred

In ziua urmatoare, Paul Dragu si partenera lui s-au prezentat din nou la notarul public cu cartile de indentitate false pentru perfectarea actelor de vanzare-cumparare. Numai ca, notarul, foarte atent la detalii, a observat unele inadvertente intre datele de stare civila ale celor doi si fotografiile acestora.

Infractiunea a iesit la iveala in momentul in care Iuliana Ceparu a fost rugata sa mentioneze numele de familie avut anterior, numele parintilor, precum si scoala unde invata copilul. Cum femeia nu a stiut ce sa raspunda, notarul si-a dat seama ca are in fata doi posibili escroci. I-a anuntat pe politisti si le-a spus ca incheierea contractului de vanzare-cumparare urmeaza sa aibe loc in ziua urmatoare.

„La ora stabilita, cei doi inculpati s-au prezentat in fata notarului public. Impreuna cu partea vatamata Maria N., s-a procedat la semnarea actelor de vanzare-cumparare sub numele fals, iar dupa semnarea acestora partea vatamata Maria N. a apucat sa-i dea inculpatului Dragu suma de 10.000 euro. In momentul in care inculpatii urmau sa primeasca si restul de bani, in Biroul Notarial au intrat politistii. Legitimati de acestia, adevarata identitate a «vanzatorilor» apartamentului a iesit la iveala. S-a constatat faptul ca barbatul care s-a prezentat ca fiind Sergiu C. se numeste de fapt Dragu Paul, iar cea care s-a prezentat in fata notarului public ca fiind Maricela C. se numeste de fapt Ceparu Iuliana“, mai spune procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.

Trimisi in judecata pentru inselaciune si fals

Paul Dragu si Iuliana Ceparu au fost retinuti 24 de ore. Instanta de la Judecatoria Bacau a emis un mandat de arestare preventiva pe numele barbatului pentru 29 de zile. Inculpatul a facut insa recurs care a fost admis de instanta de la Tribunalul Bacau.

Recent, Dragu a fost trimis in judecata pentru inselaciune, fals privind identitatea, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale. Iuliana Ceparu, partenera de escrocherie a lui Dragu, a fost si ea trimisa in judecata.

Sursa: Marian Dumitrescu, Semne Particulare


Ads:Anunturi imobiliare Inchirieri Bacau Agentii imobiliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.