Elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu”, premiați la un concursul internaţional de pictură

foto-premianti

Rezultate excepţionale obţinute de elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” Bacău la Concursul Internaţional de Pictură pentru copii şi tineri, organizat de Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, din judetul Argeş.

Proiectul, ajuns la a VI-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, şi a constat în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă.

În acest an, tema propusă a fost „Anotimpurile şi obiceiurile tradiţionale din ţara mea”, subiect care a atras peste 1800 de elevi din 31 de state: Azerbaidjan, Bulgaria, Bangladesh, Belarus, Cehia, China, Croaţia, Estonia, Grecia, India, Indonezia, Iran, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Moldova, Mongolia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Sri Lanka, Polonia, România, Rusia, Tadjikistan, Thailanda, Turcia, Ucraina, Uzbekistan.

PREMIUL I cu MEDALIA DE AUR, Andreea Elena Păuleţ, clasa a IX-a
coordonator profesor Ionela Lăzureanu
paulet-andreea

PREMIUL III cu MEDALIA DE BRONZ, Theodora Făcăoaru, clasa a IX-a
coordonator profesor Ionela Lăzureanu
facaoaru-theodora

MENŢIUNE, Ovidiu George Rusu, clasa a XI-a
coordonator profesor Katy Andrieş
rusu-ovidiu

PREMIUL III cu MEDALIA DE BRONZ, Jaqueline Livia Rusu, clasa a VII-a
rusu-jaqueline

MENŢIUNE, Maria Katerina Mateiu, clasa a VII-a
coordonator profesor Ioan Lăzureanu
mateiu-karina

Juriul, format din prestigioşi oameni de cultură, a selectat 150 de finalisti din rândul cărora au fost aleşi laureaţii, care au fost premiaţi într-un cadru festiv. Membrii Comisiei de evaluare au avut o misiune dificilă, întrucât picturile selecţionate dovedesc, şi de aceasta dată, reale calităţi artistice, precum şi stăpânirea unor bogate informaţii din istoria propriilor culturi.

Numărul foarte mare de participanţi şi calitatea artistică deosebită a lucrărilor au determinat comisia să acorde mai multe premii decât cele stabilite prin regulament, ceea ce conferă o valoare de excepţie acestei ediţii. Deasemeni au apreciat sensibilitatea şi îndrumarea artistică remarcabilă a tuturor concurenţilor mai mici sau mai mari, dar şi implicarea responsabilă şi de mare calitate pedagogică a dascălilor şi instituţiilor de resort din ţările participante, tinerii pictori fiind, în egală măsură, cercetătorii şi mesagerii de excepţie ai culturilor şi tradiţiilor naţionale.

Lucrările premiate au fost prezente în Catalogul Expoziţiei Internaţionale “Ocupaţii tradiţionale din ţara mea”, ISBN 978-973-7620-54-5, editura Maiko, Bucureşti 2016.

One thought on “Elevii Colegiului Naţional de Artă „George Apostu”, premiați la un concursul internaţional de pictură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.