Elevi de la Colegiul Pedagogic au vizitat Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bacau


Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale in colaborare cu Colegiul National ”Stefan cel Mare”, a implicat elevi inimosi si generosi intr-o activitate ce a reusit sa creeze momente de bucurie prin oferirea de cadouri copiilor care invata la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bacau.

Au fost momente emoționante traite de elevii colegiului, care au pasit pentru prima data intr-o institutie de educatie speciala unde au avut ocazia sa cunoasca o alta fata a sistemului de educatie, bazat pe programe special adaptate copiilor cu diferite deficiente.

Elevii voluntari au putut afla amanunte despre copii carora le-au oferit cadouri in pragul sarbatorilor de iarna, si au fost mirati sa afle ca multi dintre acestia sunt adusi la scoala, de familie, zilnic de la mare distanta.

Ne bucuram, ca am putut facilita aceasta actiune, scopul fiind acela de a sprijini copii cu dizabilitati, de a crea o punte de legatura intre acestia si restul comunitatii, si de a reduce riscul excluziunii sociale, ne-a declarat doamna Carla Popa, presedinta asociatiei, care a dorit sa mentioneze in mod deosebit implicarea doamnei profesor Ozana Alexa, coordonatorul elevilor participanti.

Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale acorda o importanta deosebita implicarii elevilor in actiuni de voluntariat, invatandu-i astfel sa le pese de problemele comunitatii, sa-si asume un rol activ, si sa genereze solutii creative la diversele probleme cu care se confrunta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.