Elev al Liceului de Artă, calificat la Eurovision Young Musicians

Raymond Cinpoieşu, elev al Liceului de Artă “George Apostu” din Bacău, va cânta la finala pe ţară a festivalului Eurovision Young Musicians care va avea loc la Sala Ateneului Român din Bucureşti.

Concursul este destinat tinerilor interpreţi de muzică simfonică care au sub 19 ani, iar finala internaţională se va desfăşura în luna mai la Viena.

Elevul din clasa a XI-a a impresionat juriul cu un fragment în do major pentru oboi şi orchestră de Mozart.


“Dintre toate instrumentele muzicale cel mai mult îmi place oboiul. Din clasa a V-a îl studiez şi sunt convins că scoate cel mai frumos sunet”, a afirmat tânărul muzician. “Sper ca şi la Viena să mă prezint frumos şi să obţin vreun premiu, deşi ştiu că la astfel de competiţii mereu au fost favorizaţi violoniştii şi pianiştii. E pentru prima oară când se prezintă un oboist la o astfel de competiţie. Sunt fericit că primul oboist de la acest concurs sunt chiar eu”, a mai adăugat Raymond Cinpoieşu.

“Studia dimineaţa şi la prânz şi seara”

Delia Pana, profesoara sa de oboi de la Liceului de Artă, afirmă că Raymond este unul dintre elevii săi de excepţie şi rezultatul obţinut de elevul său este unul suprem. “E un elev tenace. Toţi elevii şcolii noastre studiază, dar Raymond i-a depăşit pe toţi. Nu contează că era dimineaţă, că era seară sau prânz, că era revelionul sau orice altceva, el exersa la instrument. Tenace! Extrem de tenace! Ne mândrim cu el şi este un exemplu pentru toţi elevii din şcoală”, a afirmat profesoara Pană. Daniela Bârzu, directoarea şcolii spune că nu o miră rezultatul lui Raymond pentru că eşte ştiut faptul că este unul dintre elevii model ai şcolii. “Suntem deosebit de onoraţi de acest rezultat, pentru că reuşita acestui elev înseamnăo mare performanţăpentru Liceul de Artă. E prima datăcând la Eurovision participăun oboist”, a afirmat directoarea Liceului de Artă.

Palmares

Raymond Cinpoieşu a participat la mai multe recitaluri organizate de Liceul de Artă”George Apostu”. A obţinut mai multe premii la concursuri de interpretare instrumentalăorganizate în ţară. Pe lângăaceasta, el este şi câştigătorul mai multor etape a olimpiadei de muzică. A participat la diferite turnee şi recitaluri naţionale şi internaţionale. (Olimpia FILIP)

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.