Bacauanul Edi Pascal vrea sa rezolve criza petrolului

Video: aparat de sudură cu apă:

Eduard Pascal, fost jurnalist local, a dat lovitura! Ba, chiar trei lovituri! Acesta deoarece a reuşit să pună în funcţiune mai multe invenţii care, odată brevetate, vor revoluţiona tehnica actuală.

Primul dintre acestea este dispozitivul care transformă apa în energie. “Invenţia am denumit-o generator auto de hidrogen, iar ea descompune apa în hidrogen şi oxigen, ce se pot ulterior folosi ca un combustibil pe autovehicule diesel sau pe benzină. Marele avantaj este legat atât de noua energie cât şi de poluare, deoarece la evacuare se obţin doar vapori de apă”, afirmă inventatorul băcăuan.

Aparat de sudură cu apă
A doua inveţie a lui Eduard Pascal este un microaparat de sudură cu flacară, alimentat ori la curent alternativ sau la un acumulator de 12V (varianta portabila) care foloseste apa ca şi combustibil. Acest aparat ar fi deosebit de util celor care lucreaza în domeniul mecanicii fine, al instalaţiilor sanitare din cupru şi alamă care necesită lipituri dar şi în alte domenii de activitate.

Energie electică din magneţi
Cea de-a treia invenţie este un motor magnetic care va transforma fluxul magnetic al unor supermagneţi în mişcare de revoluţie şi care va dezvolta o turaţie de 1500-1700 rotaţii/minut, capabilă să antreneze un generator de 10 Kw/220 V. „Aceste generatoare individuale vor putea rezolva alimentarea cu energie electrică a zonelor care nu sunt electrificate sau sunt greu accesibile”, susţine Eduard Pascal.

„O să-ţi iasă invenţiile când o zbura porcul ca MIG-ul!”

Pascal afirmă că mulţi au fost sceptici la invenţiile sale. Ba mai mult, unii l-au şi luat în râs. „Unul mi-a spus că o să-mi meargă mie aparatul de sudură cu apă, atunci când o zbura porcul, ca MIG-ul. Uite că porcul zboară acum”, a afirmat inventatorul băcăuan. El a mai adăugat că renumitul inventator Iustin Capră este cel care i-a dat încredere în proiectul său şi speră ca în cel mai scurt timp să se pună la Bacău bazele unui Centru de Inventică.

Specialist în radiocomunicaţii militare

Eduard Pascal este născut la data de 13 iulie 1964 în Bacău, căsătorit, are doi copii. Este absolvent al Facultăţii de „Ştiinte ale Comunicării, Relaţii Publice şi Jurnalism” din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi. Militar de carieră, specialist în radiocomunicaţii militare de transmisiuni şi radioamator, Eduard Pascal a lucrat în TV şi presa scrisă locală şi centrală până în luna martie 2009.

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

7 comentarii la „Bacauanul Edi Pascal vrea sa rezolve criza petrolului

 • duminică, 31-01-10 la 22:58
  Permalink

  Daca domnul Pascal va avea sprijinul domnului Sechelariu pentru a realiza citeva aparate functionale SUB LICENTA ( deci protejate international ),sprijinul presei din Bacau pentru a nu fi denigrat ( asa cum procedeaza marile companii petroliere ),daca inventiile domniei sale vor fi analizate si certificate de oameni de specialitate s-au universitari onesti,atunci va avea fericirea de a fi recunoscut mondial ,cu urmarile de rigoare. Pina atunci eu ca bacauan sufletist as putea sa-i recomand o persoana care sa-i pregateasca inventiile pentru omologare si protectie in USA s-au Canada.Dar totul trebue sa fie documentat si avizat si datat de un stiintific romin,pentru a nu i se fura ulterior ideile.Contactarea se poate face prin intermediul ziarului,E-mail-ul raminind deschis !

  Răspunde
 • luni, 01-02-10 la 16:12
  Permalink

  …dar dece nu patentat in …RUSSIA ?, oricum sint mai onesti decit rahatii de americani.
  Principalul este ca si-a materializat in inventii de valoare sutele si miile de ore de neliniste si incercari.
  F E L I C I T A R I !
  Chiar as fi interesat de Motorul magnetic..

  Răspunde
 • vineri, 26-02-10 la 20:25
  Permalink

  Domnul Pascal Eduard….un nume predestinat… Apa , combustibilul viitorului, idee veche, studii noi, Sa fie reusita romanilor pe piata mondiala!!!!!
  dar de ce nu patentat in ROMANIA ?
  TINEM PUMNII PENTRU ROMANUL CURAJOS, INGENIOS !

  Răspunde
 • luni, 01-03-10 la 10:11
  Permalink

  Felicitari,esti un om deosebit,sa-ti ajute bunul Dumnezeu,in tot ce intreprinzi,INDRAZNITI CA EU AM BIRUIT LUMEA asa a zis Mantuitorul nostru Iisus Hristos,greutati ve-ti avea dar fiti optimisti,vine SOARELE si pe strada noastra.
  Iti doresc sa ai intelepciune divina sa poti sa indepartezi raul si sa continui cu binele,fa tu revolutie in aceasta mica stiinta.

  Răspunde
 • sâmbătă, 20-03-10 la 3:16
  Permalink

  FELICITARI PENTRU PREMIUL LUAT LA SALONUL DE INVENTICA DE LA CLUJ

  Răspunde
 • miercuri, 09-01-13 la 21:44
  Permalink

  VA ROG AVETI MARE GRIJA DE ACESTE REALIZARI SI MAI ALES FERITI-VA DE MARII INDUSTRIASI,VEZI „GOGU CONSTANTINESCU” CU MULT RESPECT

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.