Dictatura ecologiei, politica inlocuieste stiinta

Ecologia moderna este uneori privita ca un sistem social. Atita vreme cit exista partide politice ecologiste, tineret si miscari ecologiste, ecologia nu mai este stiinta, ci… sistem social, poate unul de teapa comunismului…
Scoaterea in strada a tinerilor, manifestatiile de profil, insemnele purtate, existenta cabinetelor politice si politicienilor ecologisti, demonstreaza ca o stiinta fundamentala, s-a transformat in gogorita politica!
Stim foarte bine si istoria ne demonstreaza, ca politicul distruge orice beneficiu initiatic. Ceea ce este periculos este ca partidele ecologiste au ca obiectiv fundamental controlul absolut, altfel nu ar putea controla mediul. Controlul absolut asupra mediului se face insa nu actionind asupra naturii ci asupra membrilor societatii umane. Cam seamana a comunism! Omul devine inferior naturii, cind de fapt ar trebui sa fie egal.
In numele ecologiei se fac manevre economice extrem de benefice, cum ar fi vinzarea de produse ecologice! Societatea omeneasca este din ce in ce mai expusa tendintelor noii ordini economice. Ecologia nu este doar o necesitate, ci si o obligativitate legiferata pina si de cele mai mari organizatii politice mondiale.
Nimic impotriva ecologiei in sine, insa cind politicienii cu astfel de tendinte dau legi obligatorii fara sa stie consecintele acestora este trist.
Ecologia este singura politica la nivel planetar, astfel ca o decizie gresita poate distruge si mai rau natura, dar si imbogati anumite persoane, firme, tari…
Ecologia nu da sansa refuzului social, ca si comunismul este obligatoriu. Ne putem imagina unde se va ajunge…

Ecologia adevarata este doar stiinta, echilibrul natural. De ea ar trebui sa se ocupe cei ce inteleg mecanismele lumii organice si anorganice, nu politicienii si minuitorii de finante. Miliarde de dolari se investesc prosteste in asa zisa publicitate. In loc sa transformam invatamintul in domeniul protectiei mediului, aruncam banii pe lozinci si manifestatii lipsite de finalitate. Ecologistii confunda ecologia cu educatia sanitara! Curatenia in viziunea umana, nu are nimic de a face cu echilibrul natural.
Natura este de fapt permanent in echilibru, chiar cind este poluata. Dezechilibrul este diferentierea pe care noi o facem comparativ cu o anumita situatie la un anumit moment dat. Din pacate noile stari naturale nu sunt benefice speciei noastre, majoritatii speciilor. Dezechilibrul va facilita aparitia insa a altor specii favorizate. Schimbarea mediului duce implicit la schimbarea speciilor, nu doar la poluare. Natura se reechilibreaza perpetuu, asemeni curgerii apei in vad.

Ecologia ar trebui sa specifice legitatile naturale, stiintifice, legatura lor cu umanismul, solutionarea adevarata si nu propaganda pur economica, brenduirea unor produse insuficient studiate, in fond extrem de poluante la rindul lor.
Transformarea ecologiei in politica, distruge natura si mai mult. Ecologia este o politica planetara cu final in dictatura ecologica. Scopul partidelor ecologice este suprematia! Asadar Dictatura, indiferent de natura, tot absolutivism este!

Ecologia, unde se indreapta, fiind ea insasi poluata cu ingrediente omenesti?

Gheorghe Parascan

De cind ma stiu am incercat sa fac ceva pentru Bacau si Bacauani! Din nefericire peste 99 la suta din reusite au fost pe un fond de ignoranta a autoritatilor locale. Desi am luat numeroase premii in inventica, cercetare stiintifica si arta, avind expozitii in Statele Unite, reprezentind Romania si Israelul, la manifestarile dedicate Holocaustului, la Chicago si Washington, autoritatile bacauane, nu numai ca nu m-au sprijinit in nici un demers creator, dar nici macar nu imi permite sa particip la expozitiile de grup, sau individuale din Galeriile de arta locale! Ca si mine sunt multi bacauani, aruncati la cosul istoriei de niste autoritati ignorante si straine de visele si putintele bacauanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.