Deținuții se întâlnesc cu studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri”

Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău găzduiește luni, începând cu orele 09.30, o întâlnire de lucru cu tema „Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru persoane private de libertate”. Vor participa studenţi de la Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Seminarul este a doua activitate dintr-un şir de întâlniri ce vor avea loc pe parcursul celor cinci ani de colaborare între cele două instituţii, conform unui protocol semnat la mijlocul lunii martie.

Coordonarea activităţii va fi asigurată de către comisar de penitenciare Lorena Elena BOLFĂ, psiholog al Penitenciarului de Minori şi Tineri Bacău şi de către lector univ. dr. Dana Ciocan; din partea Facultăţii de Ştiinţe ale Mişcării Sportului şi Sănătăţii din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău.

În cadrul acestei activităţi, persoanele private de libertate vor primi „Pastile de psihologie”  prin metoda de art- terapie, scopul acestora fiind de eficientizare a comunicării non- verbale (adecvată persoanelor care au dificultăţi în sfera abilităţilor de comunicare verbală), modalitate non-intruzivă de explorare şi exprimare a propriei persoane, de identificare şi clarificare a emoţiilor.

De asemenea, studenţii vor aplica o metodă din sfera terapiei ocupaţionale, care se adresează persoanelor private de libertate minore, de evaluare, orientare şi sprijin pentru integrarea profesională. Concret, deţinuţii minori vor fi îndrumaţi să confecţioneze păpuşi din linguri de lemn, care îi vor ajuta să îşi exprime emoţiile şi sentimentele.

Aceste păpuşi, alături de alte obiecte decorative confecţionate de persoanele private de libertate custodiate de Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău, vor face obiectul unei expoziţii, care va avea loc la Universitatea „Vasile Alecsandri”, în cadrul unui workshop, în data de 26 aprilie 2013.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.