Cum ne mai excrocheaza vestitul Ex primar bacauan, Sechelaru

Dupa ce a transformat bacauanii in guvizi, a stors fondurile primariei in actiuni pseudocaritabile si pseudoculturale, cu mici si bere contra osanale, dupa ce a dus la fier vechi “Letea” si cite si mai cite, fostul primar, continua sa isi bata joc de bacauani, utilizind in acest scop asa zisa firma de transport in comun, infiintata de pe vremea cind se autofinanta din bugetul local, in amintirea cind , copil fiind, regreta ca mama sa, casierita,, nu avea ”unde sa faca pipi” (dupa spusele lui, la una din televiziunile locale postrevolutionare), drept care a infiintat fentind statul si primaria, cu sume derizorii, vestitele statii “Selena”, azi defuncte.

Cum ne fura inca fostul primar?

Sistemul de furt prin transportul local este vizibil: desfiintarea statiilor de la Bazar, desfiintarea statiei de sosire dinspre centru , in dreptul autogarii bacauane, eliminarea oricarei posibilitati de a ajunge dinspre sudul orasului in autogara Bacau, inchiderea punctelor de vinzare bilete in zilele de simbata si duminica, incurajarea starii de inducere in frauda a calatorilor prin lipsa obtinerii biletelor de calatorie in aceste zile, programul incarcat de amenzi programate voit de firma familiei Sechelaru in aceleasi zile, eliminarea oricaror responsabilitati constructive in rindul controlorilor si distribuitorilor de bilete.

Calatorul care face naveta zilnica in zona Autogarii Bacau, este pus in situatia de a se abona la tot felul de trasee ce nu ajung in zona de interes, Autogara fiind un punct cheie in oricare oras din lume, numai in Bacau nu! Acest fapt il face pe bacauan sa aleaga variante de transport ce include traseele 22 si 17 pe o mica portiune, ambele variante fiind inutile, calatorul trebuind sa mearga cel putin o statie pe jos. Daca mai adaugam ca toti calatorii ce pleaca din Autogara Bacau sunt nevoiti sa parcurga distante mari pentru a ajunge la autocarele catre judet, desi au platit cinstit banii catre firmulita de papadie a Ex primarului Sechelaru, putem vorbi despre un sistem organizat de excrocare voita a calatorilor bacauani!

Oare Oficiul Protectiei Consumatorilor din Bacau , nu are nimic de obiectat? Oare daca vii in Gara Bacau simbata, sau duminica, va trebui sa iei un Taxi pina la unul din punctele de vinzare a biletelor, puncte carora oricum nu li se face publicitatea necesara?

Incurajarea micului “venit”, leul impins catre soferi zilnic de calatorii in lipsa de sursa de bilete, transforma activitatea de transport local intr-o jalnica afacere, o jignire adusa cetatenilor acestui oras, vaduvit de atitea drepturi, pina si in prezent de ex primarul Sechelaru si familia sa!

Contactul zilnic cu cei ce fac controlul biletelor, incapacitatea lor de a judeca dreptul la aparare al calatorilor, in fata atitor fraude sustinute “legal” de aceasta firma particulara, ne duce cu gindul la implicarea Primariei Bacau in aceasta stare de fapt! Fara dreptul de functionare al Primariei bacauane, Sechelaru nu ar fi fost capabil sa insele zilnic bacauanii, prin inscenari, desfiintari de statii, eliminarea posibilitatii de procurare a biletelor, recoltarea de amenzi simbata si duminica, prin inchiderea premeditata a punctelor de vinzare a biletelor, in scop de fraudare a calatorilor!

Din pacate bacauanii nu stiu ca au dreptul constitutional sa isi apare dreptul, de a calatori civilizat si in siguranta, Primaria Bacau fiind garantul in indeplinirea acestor prevederi. ar trebui sa tina cont de:

Legea serviciilor de transport public local, legea nr. 92/2007

Art. 18
(1) Autoritatile administratiei publice locale, in raporturile cu operatorii de transport rutier sau transportatorii autorizati care efectueaza serviciile de transport public local, au urmatoarele drepturi:
a) sa convoace pentru audieri operatorii de transport rutier sau transportatorii autorizati, in vederea stabilirii masurilor necesare pentru remedierea unor deficiente aparute in executarea serviciilor respective;
b) sa analizeze, sa verifice si sa aprobe documentatiile justificative de ajustare a tarifelor de calatorie propuse de operatorii de transport rutier si transportatorii autorizati in corelare cu reglementarile in vigoare vizand asigurarea ratei suportabilitatii costurilor pentru utilizatori;
c) sa verifice si sa controleze periodic modul de realizare a serviciului de transport public local;
d) sa actualizeze programele de transport public de persoane prin curse regulate, in conformitate cu cerintele de transport;
e) sa sanctioneze operatorii de transport rutier sau transportatorii autorizati in cazul in care acestia nu presteaza serviciul la parametrii de performanta, eficienta si calitate la care s-au obligat prin contractul de atribuire a gestiunii si caietul de sarcini.
(2) In cazul unor abateri grave ale operatorilor de transport rutier sau ale transportatorilor autorizati, autoritatile administratiei publice locale pot, dupa caz, rezilia contractul de atribuire a gestiunii serviciului si/sau pot solicita motivat emitentului retragerea licentei de transport sau a autorizatiei, dupa caz.

Dupa cum se vede, Primaria are toate atuurile sa rezilieze contractul cu firma familiei Sechelaru, avind atitea motive. Cu toate acestea Primaria Bacau, in frunte cu primarul Stavarache, nu face decit sa joace un teatru de doi bani, sperind ca cetatenii orasului sa nu observe jocul mizerabil pe care il face in favoarea fostului primar!

La drept vorbind cei doi primari au interese commune si interesele lor sunt implinite pe seama cetatenilor!

Daca mai spunem si faptele ca: statiile de autobuze sunt aproape inexistente, ocupate de taximetristi…, afisajul lasa de dorit, nu exista locuri suficiente de aparare contra intemperiilor in statii, calatorii nu au siguranta intimitatii si bunurilor personale in timpul deplasarii, insensibilitatea angajatilor la problemele calatorilor…, vedem o stare de lucruri si fapte antisociale evidente. Daca Primaria se face ca nu vede starea de fapt, la fel se intimpla si cu Politia Bacau si Autoritatea de Aparare a Drepturilor Consumatorilor.

P.S.
Azi a fost confiscat abonamentul pe care il detineam, incercind sa plec din zona Autogarii Bacau. Cum Sechelaru a considerat ca cetatenii pentru care a obtinut autorizatia de functionare a firmulitei sale de papadie, nu sunt importanti, si-a pus controlorii sa ii jecmaneasca pe nenorocitii pusi in dificultate premeditat!

Cum nici un controlor si nici o vinzatoare de abonamente nu a putut sa imi raspunda pe ce traseu trebuie sa merg la Autogara, intreb si eu umilele autoritati locale, daca nu sunt cumva in cirdasie evidenta cu Ex primarul Sechelaru, partasi evidenti la fraudarea populatiei!

Gheorghe Parascan

De cind ma stiu am incercat sa fac ceva pentru Bacau si Bacauani! Din nefericire peste 99 la suta din reusite au fost pe un fond de ignoranta a autoritatilor locale. Desi am luat numeroase premii in inventica, cercetare stiintifica si arta, avind expozitii in Statele Unite, reprezentind Romania si Israelul, la manifestarile dedicate Holocaustului, la Chicago si Washington, autoritatile bacauane, nu numai ca nu m-au sprijinit in nici un demers creator, dar nici macar nu imi permite sa particip la expozitiile de grup, sau individuale din Galeriile de arta locale! Ca si mine sunt multi bacauani, aruncati la cosul istoriei de niste autoritati ignorante si straine de visele si putintele bacauanilor.

6 comentarii la „Cum ne mai excrocheaza vestitul Ex primar bacauan, Sechelaru

 • vineri, 26-11-10 la 11:56
  Permalink

  Precizari
  Telefonul dat in dimineata aceasta Firmei de Transport Local al familiei Sechelaru a facut si mai multa ceata in problemele ridicate in articol!
  De vina ar fi Consiliul Local care ar fi fixat traseele, pagubind pe toti cei ce incearca sa ajunga la Autogara Bacau.
  Cit priveste vamuirea calatorilor simbata dupa amiaza si duminica, firma se face ca este corecta. Cu toate acestea fiecare controlor are sarcina precisa de amenzi in aceasta perioada!!!
  De jecmanit, bacauanii vor fi jecmaniti cu acte in regula si prin programari certe de amenzi si confiscari de abonamente. Mai mult, se pare ca abonamentele sunt revindute de angajati la negru, fapt ce explica si veselia controlorilor legat de acest subiect!!!

  Dimineata am sunat la numerele de telefon afisate in autobuze, ale Protectiei Consumatorilor! Tacere totala, ceea ce inseamna ca undeva exista multa putreziciune in sistem.
  Atit vechiul primar si cel nou au o viziune comuna de a face guvizi din bacauani, cel putin in problema transportului in comun.
  Parascan

  Răspunde
 • vineri, 26-11-10 la 12:15
  Permalink

  Redau mai jos comisia care are in grija stabilirea traseelor in cadrul Consiliului Local Bacau si aprobarea activitatii firmei de transport urban.
  Se pare ca lor trebuie sa le multumeasca bacauanii pentru neregulile din sistemul de transport bacauan.
  De altfel ei legitimeaza si desfiintarea statiei Bazar, eliminarea autogarii bacauane din traseele normale si de ce nu modul de fraudare a calatorilor in perioada de simbata si duminica, ingrosind astfel buzunarele firmei familiei lui Sechelaru.

  III. Comisia pentru comert , turism , servicii publice si transport urban :

  ION I. RADUCAN – presedinte
  CORODEANU GABI – secretar
  DAMIAN AUREL- membru
  DIMA CARMEN- membru
  5.CRACIUN COSTANTIN – DRAGOS – membru

  Răspunde
 • sâmbătă, 27-11-10 la 11:32
  Permalink

  In loc de cagule controlorii de pe autobuzele firmei lui Sechelaru, au coduri numerice!
  Acestea sunt spre exemplu: C-8, sau C-9.
  Sub aceste coduri se ascund persoane ce functioneaza aparent legal, dar care sunt limitate de diverse indicatii date de firma.
  Raspunsurile lor sunt:
  „Esti obligat sa…”, „Legea te obliga…”, „Trebuie sa platesti amenda…” „Abonamentul este confiscat.”
  Daca doresti explicatii acestea nu se dau „Pe noi nu ne intereseaza. Este treaba firmei de transport, a conducerii”.
  Daca le demonstrezi ca vina este a firmei lui Sechelaru, acestia se fac ca ploua, dar stii cum? Ploua tare de tot, deoarece ei stiu intreg mecanismul de inducere in frauda fortata a calatorilor si au grija sa profite cit mai mult din el!

  Cum pot profita acesti C-N?

  1. Contra unei spagi se scapa din culpa;
  2. Vinzarea la negru a abonamentelor confiscate.
  3. Vinzarea de bilete in plus la o singura calatorie

  In Bacau au aparut plescarii, acei indivizi care platesc la jumatate de pret abonamentele confiscate, afacerea fiind in floare si care demonstreaza cit de imbecil este sistemul de control al firmei familiei Sechelaru!

  Pentru verificare, cei care au pierdut abonamentul prin confiscare ar trebui sa il ceara indarat, pentru a vedea daca el inca mai exista, si asta ar fi bine sa fie inca in perioada de valabilitate!
  Cine are in grija aceste abonamente confiscate? Ele sunt o mana cereasca pentru controlori. Nu voi uita niciodata sclipirea de bucurie din ochii controlorului C-8, atunci cind mi-a confiscat abonamentul si a vazut ca mai este valabil cca trei saptamini! O pleasca pe capul lui! Probabil ca ar putea scoate ceva paralute, pentru o berica la un restaurant.
  Civilizatia nu are nimic de a face cu Firma de Transport Locala a lui Sechelaru. Si la urma urmei la ce ne putem astepta de la un om care a transformat in guvizi un intreg oras?

  Răspunde
 • sâmbătă, 27-11-10 la 11:51
  Permalink

  Cum poti controla un oras?
  Sechelaru si actualul primar Stavarache au inteles!
  1. Detinerea puterii in transport, caldura, curent, apa si piata de desfacere.
  Mici ciubucuri vin din controlul finantarilor locale in cultura…(deloc de neglijat nici ele. Exemplu cele 27 miliarde scurse nimeni nu stie unde, cu ocazia Aniversarii a 600 de ani de la infiintarea Bacaului!

  In aceste conditii se desfasoara lupta locala pentru puterea economica intre gruparea Sechelaru si gruparea Stavarache.
  Detinerea transportului de catre fostul primar Sechelaru, este un nod in git pentru Stavarache! Acesta a trebuit sa se multumeasca cu exploatarea caldurii…
  Puterile lui Stavarache sunt multiple, dar nu totale. Interesele fiind impartite intre polii si membrii clanurilor politice.

  Pina cind gruparea Sechelaru nu va primi ceva consistent la schimb nu va renunta!
  Ei bine, pina atunci , bacauanii vor fi considerati pur si simplu surse de bani cu orice chip de Firma de Transport a lui Sechelaru!

  Răspunde
 • sâmbătă, 27-11-10 la 17:21
  Permalink

  Dupa o discutie telefonica de peste o ora cu o persoana calificata de la firma de transport a familiei Sechelaru am aflat ca toti controlorii apartin unei alte firme!!!
  Asta explica toate aberatiile controlorilor si faptul ca intre ei si angajatori nu prea sunt legaturi. Cum pentru noua si ciudata firma, jecmanirea populatiei este o ocazie unica, se explica felul lor de comportare si fraudare a cetatenilor, ei neavind nici o informatie reala despre firma de asigurari transport public. Practic sunt aceeasi oameni cu cagula, de data aceasta avind numere de cod. Cu alte cuvinte au aprobarea ministerului de interne, de functionare si comportament!!!
  Domnii mei credeati cumva ca lucrurile sunt simple?
  In loc sa aiba proprii controlori, firma de transport a familiei lui Sechelaru, a fost cel mai probabil silita sa accepte un compromis! Asigurarea controlului biletelor de catre o firma legata evident de Ministerul de Interne. Cu alte cuvinte este vorba despre implementarea in viata civila a unor posturi sinecura, aservite puterii din umbra.
  Ramine insa in discutie aprobarea unui traseu dus intors prin autogara si bazar, Letea, sub podul de la Narcisa-Orizont, o zona de peste un Kilometru neacoperita de trafic de autobuze in sistem dus-intors!, acestea avind trasee cu unic sens!
  Desi firma nu recunoaste impactul social al lipsei de transport sigur, in aceste zone se produc mari devieri de comportament. Astfel in zona locuita sub podul Narcisa-Orizont, odata cu venirea intunericului nimeni nu se mai afla in siguranta. Din cauza lipsei unui transport in aceasta zona, odata cu intunericul, locuitorii traiesc un cosmar zilnic legat de copii si membrii familiei intirziati la munca, scoala…
  Zona autogarii este seara arhiplina, cu toate acestea firma de transport local nu ofera nici o posibilitate de transport pentru calatorii ce vin si pleaca in judet!
  Scuza este caietul de sarcini a Consiliului Local. Daca incercati sa aflati ce membrii sunt in comisia de transport, o sa intelegeti de ce bacauanii sunt siliti sa sufere atitea nereguli si abuzuri in domeniul transportului public.
  Acesti membrii ai Consiliului Local, posibil sa nu mai fi fost cu autobuzul du multa vreme, chiar 10-20 de ani. Multi dintre ei sunt doar de forma, numiti de partide, in posturi sinecura, posturi de rasplata pentru sevicii deocheate!
  Si pentru astea trebuie sa sufere un intreg oras?

  Răspunde
 • luni, 11-07-11 la 21:52
  Permalink

  A, probabil de aia strica nea Stavarachescu trotuare bune si le repaveaza. Ca-s de la raposatu’ Seche?
  Bani aruncati aiurea!!!
  Se reface trotuarul intre aeroport si podul de fier, care dealtfel era foarte bun, in timp ce trotuarul de la podul de fier inspre iesirea sud a orasului, care arata groaznic e lasat asa.
  Va bateti joc de noi, domnu’ Stavarache!
  Asa un primar ar fi trebuit sa zboare de mult de acolo de unde e !!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.