Cum alegi masa de dining potrivită nevoilor tale?

O casă nu poate fi completă și fără o masă de dining pe măsură. Fie că alegi să o așezi în zona de bucătărie sau living, masa este un element indispensabil din orice casă. Totodată o masă îndeplinește mai multe funcții: este utilă ca și blat de lucru, dar și ca servit masa.

Atunci când decizi să achiziționezi o masă de bucătărie, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, cum ar fi spațiul unde vrei să o așezi, forma, dimensiunea și stilul mesei. Trebuie ținut cont și de restul mobilierului din casă, de elementele de decor folosite și de stilul de design folosit.

Tipuri de mese și caracteristicile lor

Forma unei mese împreună cu dimensiunea sunt două criterii de care trebuie ținut cont atunci când alegi măsuța de dining. 

Măsuțe de dining dreptunghiulare – sunt cele mai căutate mese, deoarece sunt practice, funcționale și se pot încadra în orice zonă datorită liniilor drepte. Dacă doriți, puteți căuta mese dreptunghiulare extensibile pentru o dimensiune mai mare atunci când doriți să aveți mai multe persoane în jur. 

Măsuțe de dining pătrate – la fel ca cele dreptunghiulare, și mesele pătrate sunt căutate și prin sistemul extensibil oferă mai multe locuri.

Măsuțe de dining rotunde – deși ocupă mai puțin spațiu și sunt mai sigure pentru copii deoarece nu au colțuri ascuțite, sunt potrivite în bucătăriile mici sau zone de living cu spațiu pentru dining mai mici. 

Măsuțe de dining ovale – datorită formei, pot fi așezate atât în camera mici, cât și în camere mari. La fel ca și cele dreptunghiulare, mesele ovale dispun de sistem de extindere pentru ziele cand aveți mai mulți invitați la prânz sau cină.

Alege stilul de masă astfel încât să-ți completeze bucătăria sau livingul

Atunci când stilul de amenajare este unul clasic sau rustic, poți alege o masă clasică din lemn masiv, dreptunghiulară sau pătrată. 

Dacă stilul este unul modern, scandinav sau industrial, poți alege o masă rotunda, ovală, dreptunghiulară sau pătrată din diverse materiale combinate, cum ar fi metal cu lemn, sticlă. 

Pentru un plus de eleganță oferit livingului tău, alege niște scaune care să se potrivească mesei. Poți alege scaune din lemn masiv, scaune tapițate sau scaune din piele cu picioare metalice. Totodată obiectele de decor și diverse decorațiuni de perete, corpuri de iluminat și plante, întregesc atmosfera dată de setul complet de masă și scaune, creându-ți în acest fel o atmosferă de vis.

Sursa de imagine:
Followtheflow / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.