CSM Bacău, surpriza plăcută a turului de campionat

Odată unul din polii principali ai fotbalului românesc, Bacăul acum se zbate în mediocritate din punct de vedere fotbalistic. Cu moartea lui Dumitru Sechelariu a murit și fotbalul băcăuan. Indiferent de ce vor spune unii sau alții, “Seche” a dat totul pentru fotbalul, dar și sportul din Bacău. Dar în special a oferit fotbalului din România acel FCM Bacău spectaculos, care făcea magie pe Municipal la începutul anilor 2000. În cocheta arenă, care era printre puținele la acea vreme care dispunea de nocturnă, FCM făcea legea în Moldova. Și încă de atunci, când și casele de pariuri sportive erau la început în România, echipa fanion a Bacăului se afla printre pronosticurile din fotbal cele mai căutate în rândul pariorilor!

20 de ani mai târziu, Bacăul e doar o tristă amintire. FCM Bacău a dat faliment, la fel ca multe alte formații de tradiție, iar ceea ce s-a vrut să vină din urmă și să reprezinte cu mândrie culorile și stema FCM-ului au capitulat pe rând și rapid. A fost SC Bacău, care a mers chiar până în Liga a 2-a, dar nu a făcut mulți purici. Acum fotbalul din Bacău se mai bucură doar de prezența câtorva formații la nivelul celui de-al treilea eșalon, dar fără prea mari perspective.

CSM Bacău, surpriza plăcută a turului de campionat

Cum ziceam, Bacăul mai respiră fotbal datorită câtorva formații micuțe ce activează în cel de-al treilea eșalon fotbalistic. Una din ele e și CSM Bacău, actuala echipă a municipalității. O formație care a plecat de joc, de la fotbalul de județ și care în ultimii ani s-a zbătut în subsolul seriei a doua sau întâi din Liga a treia.

Chiar dacă nu au existat probleme financiare la echipă, suportul fiind asigurat de Consiliul Local, Primărie și Consiliul Județean, nu s-a pus “problema” performanțelor la gruparea băcăuana. De altfel, echipa de fotbal e doar una din secțiile Clubului Sportiv Municipal Bacău. Dar din acest sezon, lucrurile par să se fi schimbat mult în bine la secția FOTBAL.

Odată cu venirea pe banca tehnică a CSM-ilor a lui Cristi Popovici, unul din cei mai experimentați antrenor de la acest nivel, CSM Bacău a impresionat plăcut. Mai mult decât atât, ceea ce părea la început doar o întâmplare a devenit constanță pentru echipa de pe “Letea”.

După ce sezonul trecut a retrogradat din punct de vedere sportiv, CSM Bacău a fost reprimită în Liga a treia din cauza deficitului de echipe. Văzută ca “victimă” sigură și în acest sezon, băcăuanii au dat peste cap toate calculele. Iar formația antrenată de Cristi Popovici se află cu o etapă înainte de finalul turului de campionat pe locul 6, la doar un singur punct de play-off și 7 lungimi distanță de liderul Foresta Suceava.

Echipa a remizat cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț, acasă, 1-1 și a învins-o pe Bucovina Rădăuți, tot acasă, 3-1, două dintre pretendentele Seriei 1 la promovare.

Fără vedete sau nume cunoscute la echipă, Cristi Popovici a reușit să formeze o echipă foarte solidă la CSM Bacău. Cu mulți jucători autohtoni, precum Strat, Antal, Adăscăliței, Mocanu sau Sahru, dar și cu tineri precum Ștefănescu sau jucători rodați ani la rând în bătăliile ligii a treia, ca Aeroaiei, CSM-ul a reușit să fie una din cele mai solide formații de până acum din Seria 1 a Ligii a 3-a!

​Cât va mai ține forma bună a băcăuanilor?

În ultima etapă din tur CSM Bacău va primi vizita satelitului celor de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, formație proaspăt venită în Liga a treia. Iar după trupa lui Popovici o va luat de la capăt, cu primul meci din retur. Sezonul de toamnă se va întinde până la începutul lui decembrie, perioadă în care se vor mai disputa încă 5-6 meciuri din retur. Vor mai reuși să mențină ritmul elevii lui Popovici? Vor putea să realizeze surpriza până la capăt băcăuanii și să ocupe unul din cele patru locuri ce duc în play-off? Un lucru este cert: băieții lui Cristi Popovici nu vor să se dea bătuți deloc ușor și vor lupta până la capăt pentru a se menține aproape top 4!

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.