CET Bacau va sista apa calda de la 1 iunie

De la 1 iunie, toate apartamentele racordate la CET Bacau nu vor mai avea apă caldă deoarece datoriile CET către furnizori au atins un nivel record.

Vasile Dragusanu, directorul de la CET Bacau a precizat ca „masura de sistare a apei calde pentru toti consumatorii centralizati vine ca urmare a unei somatii de debransare venite din partea E.ON Gaz Romania. Avem de platit o factura de 326 de miliarde de lei catre furnizorul de gaz, pe care nu am onorat-o. Din aceasta cauza, alimentarea cu gaz a instalatiilor noastre va fi oprita de la inceputul lunii iunie. Din totalul de 320 de miliarde de lei, societatea va achita 90 de miliarde de lei in zilele care urmeaza, banii provenind din creditul acordat de Guvern. Restul datoriilor vor fi platite doar in momentul in care populatia isi va achita facturile restante la intretinere, care insumeaza, in momentul de fata, peste 250 de miliarde de lei, iar alte citeva zeci de miliarde de lei sint datorate de agentii economici.

Am mai spus si repet: daca oamenii nu isi achita facturile restante, noi nu avem cum sa ne desfasuram activitatea. Oamenii trebuie sa inteleaga ca sutele de miliarde de lei adunate in contul datoriilor nu fac decit sa ne blocheze in desfasurarea activitatii. Daca pina acum am rezistat, asta nu inseamna ca ne putem debarasa de acei bani”

Aşa se face că, în urma acestei măsuri, peste 100.000 de bacauani nu vor mai primi apă caldă pana cand locatarii nu-şi vor achita datoriile la asociaţii.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

One thought on “CET Bacau va sista apa calda de la 1 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.