Ce să faci înainte de a te muta într-o casă veche

Pentru mulți oameni, puține lucruri sunt mai interesante decât achiziționarea unei case, iar atunci când este vorba despre o construcție veche, pentru a avea siguranța că tot procesul se desfășoară fără probleme, este nevoie de parcurgerea anumitor pași.

În afară de modernizările pe care vrei să le aduci în noua locuință, este bine să te asiguri că sănătatea ta și a membrilor familiei tale nu sunt puse în pericol. Pentru aceasta, este bine să te asiguri că infestarea cu termite sau cu oricare alți dăunători nu reprezintă o problemă. Acesta este motivul pentru care este important să apelezi la o firmă care prestează servicii deratizare în vederea efectuării unei inspecții în acest sens. 

Termitele, denumite în mod obișnuit „distrugătoare tăcute” pentru capacitatea lor de a mesteca cu voracitate lemnul, pardoseala și chiar tapetul, cauzează mai mult de 5 miliarde de dolari daune materiale în fiecare an. Înainte de a semna pe linia punctată, potențialii cumpărători ar trebui să solicite o inspecție de către un profesionist autorizat în controlul dăunătorilor în vederea detectării infestării cu termite. În acest fel sunt prevenite eventualele daune care pot fi chiar costisitoare dacă este nevoie de reparații capitale. 

Pentru a detecta prezența termitelor chiar și în cele mai ascunse locuri, este recomandat să se țină cont de semne precum întunecarea sau vezicularea structurilor din lemn, mormane mici de fecale care seamănă cu rumeguș lângă un cuib de termite, aripi rupte în apropierea ușilor sau pe pervazurile ferestrelor care indică faptul că roitorii au intrat în casă. 

De asemenea, pe lângă aceste verificări pentru a detecta prezența termitelor, este recomandat să se facă verificări și în vederea detectării prezenței rozătoarelor precum șobolanii, aceștia fiind, de asemenea, extrem de periculoși pentru sănătatea și confortul omului, precum și în vederea detectării prezenței gândacilor. Este important să se facă aceste verificări nu numai pentru confortul viitorilor proprietari, cât și pentru a menține locul unul adecvat pentru a duce o viață sănătoasă. 

În acest sens, este recomandată o dezinfecție totală a locului în care urmează să te muți, deoarece construcțiile mai vechi care poate nici nu au fost locuite în ultima vreme pot reprezenta o sursă de neplăceri, dar și un mediu infestat care poate duce la diverse afecțiuni ale sănătății omului. Pentru că întotdeauna este mai bine să previi decât să tratezi, aceasta este o măsură indicată care se impune atunci când vrei un nou început sănătos și confortabil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.