Ce poți vizita într-un city break Paris? Obiective de vizitat în 2 zile

Paris este orașul iubirii, al luminilor și al oportunităților fără sfârșit. În doar două zile, poți explora unele dintre cele mai emblematice repere ale Parisului, inclusiv Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame și Muzeul Luvru. Descoperă ce poți vizita într-un city break Paris pe lângă reperele emblematice și unde să găsești cele mai bune croissante din oraș pentru a te răsfăța după o zi de plimbare.

Ce poți vizita într-un city break Paris?

Dacă plănuiești un city break Paris și te întrebi cum să profiți de timpul pe care îl ai la dispoziție, poți urma acest itinerar. În prima zi, vizitează Turnul Eiffel și admiră priveliștea uimitoare din vârf. Apoi, mergi la Muzeul Luvru pentru a explora vasta sa colecție de artă. După vizita la muzeu, fă o plimbare relaxantă prin frumoasa Grădină Tuileries și absoarbe puțin din farmecul parizian.

În ziua 2, descoperă cultura și istoria Franței vizitând cartierul Montmartre. Experimentează cultura franceză în toată splendoarea ei, în timp ce explorezi străzile fermecătoare pline de artiști, cafenele și galerii. Apoi, îndreaptă-te spre Catedrala Notre-Dame, un exemplu uimitor de arhitectură gotică care nu are cum să nu te impresioneze.

De asemenea, poți alege oricând un city break Roma, Sevilia sau Viena pentru o atmosferă romantică, dar nimic nu se poate compara cu farmecul Parisului. Străzile cochete, reperele emblematice și bucătăria incredibilă se îmbină pentru a crea o atmosferă de neuitat, perfectă pentru cupluri.

Fă o plimbare de-a lungul râului Sena

O plimbare de-a lungul acestui râu celebru oferă priveliști uimitoare ale unora dintre cele mai faimoase repere ale orașului, mai sus amintite. În timp ce te plimbi pe malul râului, vei avea parte de un festin pentru simțuri – de la sunetul muzicienilor de stradă care interpretează muzică tradițională franceză până la mirosul de croissante proaspăt coapte care se răspândește din cafenelele din apropiere. De asemenea, poți admira unele dintre cele mai interesante și eclectice cartiere ale Parisului, precum Saint-Germain-des-Prés și Le Marais. Nu te grăbi și bucură-te de peisajele întâlnite pe traseu. Așează-te pe o bancă și pătrunde în atmosfera romantică pe care Parisul o manifestă.

Unde să găsești cele mai bune croissante din oraș?

Croissantele cu unt sunt cu siguranță cele mai bune din Paris, dar și din toată lumea. Se spune că poți găsi cele mai savuroase, crocante și aromate croissante la La Maison d’Isabelle, o brutărie și patiserie din Cartierul Latin. O altă opțiune excelentă este Blé Sucré din arondismentul 12, care este cunoscut pentru croissantele sale perfect coapte, care se topesc în gură și sunt delicioase. Iar dacă vrei o experiență clasică de patiserie franceză, mergi la Boulangerie Julien din arondismentul 15.

Paris, acest oraș al iubirii, este o destinație perfectă pentru un city break rapid. Indiferent că vrei să te cufunzi în artă, istorie sau doar să te bucuri de bucătăria franceză, în doar 2 zile vei reuși să bifezi pe listă câteva dintre cele mai interesante puncte de atracție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.