Cât de originală este pictura digitală?

Artă computerizatăPentru a intelege daca pictura digitala este autentica sau nu ar trebui sa ne gandim la modul in care aceasta este realizata. Artistul digital preia sau isi imagineaza idei pe care, apoi, le transforma in schite. Cu ajutorul mijloacelor specifice artei digitale – tableta, calculator, aplicatii grafice si la final printerele, el transforma ideea intr-o imagine care exprima emotie. O simpla cautare in Google, si puteti citi zeci de articole despre acest tip de arta.

Cat de original este acest mod de exprimare artistica?

Pictura digitala este diferita de pictura traditionala numai prin echipamentele folosite. Implicarea artistului in realizare si mesajul sunt aceleasi in ambele tipuri de manifestare artistica. Manifestarea artistica este la fel de reala in ambele arte. Arta digitala este, asadar, originala si unica. Ea este la fel de originala si de unica precum cea traditionala. Chiar daca nu se realizeaza prin metode obisnuite – vopseluri, panze, hartie, ea este exprimarea stilului propriu al unui artist, este creatie, este emotie.

“Realizarea picturii se face manual folosind talentul artistilor. Inca nu exista nici un buton magic care sa creeze automat efectul de pictura in ulei…”. citat din PicturaMea.ro

.

Pictura digitala este la fel de originala ca pictura traditionala si are acelasi statut la nivelul exprimarilor artistice, in cazurile in care imaginatia si creativitatea nu sunt lasate de-o parte.

Odata realizata, o pictura digitala primeste un plus de valoare prin printarea pe suport canvas de cea mai buna calitate (bumbac 100%).

Datorita performantelor artistice pe care le poate atinge, arta digitala a reusit sa se faca apreciata de publicul din intreaga lume. Pictura digitala este impresionanta. Oricine se afla in fata unui tablou realizat pe calculator va recunoaste ca aceasta exprima aceleasi emotii precum o sculptura sau o pictura in acuarela.

Artă computerizată sau arta digitală (uneori artă pe calculator) reprezintă toate activităţile creative bazate pe utilizarea de informaţii (tehnologia calculatorului) care au ca rezultat opere de artă în format digital.” – citat din Wikipedia.

Pictura moderna este expusa, in momentul de fata, in multe dintre expozitiile internationale si are acelasi statut cu aceasta. Ea poate exprima imagini la fel de realiste.

In plus, daca intelegem ca, de fapt, originalitatea inseamna modalitatea in care un artist isi transmite propriile idei, experienta si talentul, atunci vom realiza ca pictura digitala este 100% autentica. Fiecare artist digital sau care foloseste metode traditionale este unic si isi transpune ideile in forme si culori intr-un mod personal, care il diferentiaza de un simplu cunoscator al programelor de grafica.

Pictura digitala este la fel de unica si de originala precum artistul care o realizeaza. Niciun artist digital care se respecta nu va considera multiplicarea unei picturi digitale o forma de exprimare. Niciun artist digital isi propune sa realizeze kitsch-uri in format digital si nici copii in serie, ci opere artistice originale.

Expoziție pictură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.