Care sunt efectele ploii de miercuri seara în judeţul Bacău

În urma ploilor ce au căzut în județul Bacău miercuri, 26 iunie, intervalul ora 19.00 – 21.20, au fost înregistrate următoarele pagube:

 • Municipiul Bacău:
 • au fost inundate 3 apartamente situate la demisolul unui bloc de locuinţe, pe strada Erou Gheorghe Nichita;
 • au fost inundate o casă şi un beci pe strada Toamnei;
 • a fost inundată o casă de locuit şi o curte pe strada Rozelor;
 • a fost inundată sala cazanelor de la Penitenciarul Bacău, strada General Guşe;
 • a fost inundat subsolul tehnic al lifturilor de la Spitalul Judeţean Bacău;
 • au fost inundate subsolurile a două blocuri de locuinţe (strada 9 Mai, bl. 26, strada Republicii, bl. 50).

Pentru înlăturarea şi limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, au intervenit 2 ofiţeri, 22 de subofiţeri şi 1 elev din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău cu 5 autospeciale de intervenţie şi pompe de scoatere a apei.

 • Municipiul Oneşti:
 • au fost inundate 2 curţi pe strada Mihai Bravu;
 • a fost inundat subsolul Catedralei Ortodoxe situată pe b-dul Belvedere;
 • a fost inundat subsolul Spitalului Municipal Oneşti;
 • a fost inundată o curte, pe strada Mărăşeşti;
 • a fost inundat un beci şi două gospodării pe Calea Scutarului.

Pentru înlăturarea şi limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, au intervenit un ofiţer şi 27 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu 6 autospeciale de intervenţie şi o motopompă transportabilă.

 • Comuna Valea Seacă:

În urma precipitaţiilor abundente şi a aluviunilor angrenate, în intervalul orar 21.20 – 22.00, a fost oprită circulaţia feroviară pe magistrala 500, între localităţile Faraoani şi Valea Seacă. Din această cauză trenul Inter Regio 553, care circula pe relaţia Bucureşti – Suceava a fost oprit în staţia CF Faraoani. La ora 22.00, în urma degajării aluviunilor de pe liniile de cale ferată, de către lucrătorii feroviari, circulaţia trenurilor a fost reluată.

 • Comuna Gura Văii:
 • au fost inundate 6 gospodării (6 beciuri, 4 curţi şi 4 locuinţe).

Pentru înlăturarea şi limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, au intervenit 15 voluntari din cadrul S.V.S.U. Valea Seacă cu 2 motopompe, 3 buldoexcavatoare şi 1 autobasculantă.

 • Comuna Bogdăneşti:

În satul Filipeşti au fost inundate 5 curţi. Pentru înlăturarea şi limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, au intervenit un ofiţer şi 7 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti cu o autospecială de intervenţie, o motopompă transportabilă şi o motopompă remorcabilă.

Conform raportului înaintat de către S.C. E-On Moldova Distribuţie, la ora 23.00, erau 135 puncte de transformare nealimentate, o linie de înaltă tensiune total nealimentată, 3 linii de medie tensiune parţial nealimentate şi doi stâlpi rupţi în comuna Bogdăneşti.

Din cauza avariilor survenite, au rămas nealimentate total cu energie electrică un număr de şase localităţi (Ungureni, Gura Văii, Bogdăneşti, Nicolae Bălcescu, Pânceşti şi Oituz) şi 2 localităţi alimentate parţial (Parincea şi Horgeşti). Pentru remedierea avariilor, în teren acţionează 4 echipe ale S.C. E-On Moldova Distribuţie.

Conform datelor transmise de către S.C. E-On Moldova Distribuţie, pe 27.06.2013, ora 06.00, erau un număr de 66 de posturi de transformare nealimentate, 5 linii electrice parţial nealimentate, precum şi 4 localităţi parţial nealimentate cu energie electrică (Buhoci, Tamaşi, Gura Văii şi Coţofăneşti). Pentru remedierea avariilor, în teren acţionează 4 echipe aparţinând S.C. E-On Moldova Distribuţie.

Pentru gestionarea situaţiei operative, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost operaţionalizată grupa operativă, compusă din 6 ofiţeri, 1 maistru militar şi 4 subofiţeri, sub coordonarea inspectorului şef al I.S.U.J. Bacău, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Un comentariu la „Care sunt efectele ploii de miercuri seara în judeţul Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.