Caravana echipamentelor cu un consum redus de energie

Junkers a anuntat lansarea in 2009 a caravanei „Caldura din natura”, o initiativa menita sa informeze si sa constientizeze publicul cu privire la optiunile existente pentru incalzirea eficienta, economica si ecologica. In Bacau caravana va fi prezenta in data de 3 iulie 2009.

Junkers va expune pe traseul caravanei echipamente cu un consum redus de energie sau care folosesc energii alternative. Printre acestea se numara si centrala termica cu condensare, ce recupereaza si utilizeaza cea mai mare parte a caldurii continute in gazele de ardere. Aparatul reuseste sa atinga un randament de pana la 109%, iar economia realizata in incalzirea casei este de pana la 30% pe an.

Junkes aduce in orasele de pe traseu si panouri solare ce reduc in medie, pe an, cu pana la 60 % costurile pentru producerea apei calde menajere si cu 30% pe cele pentru incalzirea locuintei.

In cadrul caravanei va fi expusa varianta de panou solar modelul VK 180, dotata cu o oglinda puternic reflectorizanta, care permite atingerea unui randament maxim, chiar si in zilele mai putin insorite.

Pompele de caldura ce vor fi expuse nu genereaza emisii si folosesc ca surse de energie pamantul, apa sau aerul. Aproximativ 75 % din energia produsa de ele este regenerabila.

Junkers va prezenta si cazanul Supraclass SW, ce functioneaza pe combustibil solid, pe principiul gazeificarii si ofera o automatizare perfectionata.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.