Canicula sporeste gradul de perisabilitate al alimentelor

In aceasta perioada cu vreme caniculara, in vederea preintâmpinarii situatiilor neplacute in care consumatorii pot fi expusi riscului de achizitiona alimente alterate, Protectia Consumatorilor recomanda consumatorilor o atentie sporita la achizitionarea produselor ale caror ambalaje prezinta defecte (urme de rugina, deformari fizice, umflaturi, etanseizare necorespunzatoare).

O mare atentie trebuie acordata proprietatilor organoleptice (culoare, aspect, miros), la conditiile de depozitare atât la vânzare cât si la domiciliu.

Consumatorul are dreptul de a refuza produsele a caror data a durabilitatii minimale sau data limita de consum sunt greu lizibile pe ambalajele produselor, cazurile in care aceste inscrisuri obligatorii lipseau de pe ambalaje nefiind straine inspectorilor Protectiei Consumatorilor Bacău.

In cazul in care produsele achizitionate nu corespund normelor legale de calitate, consumatorii trebuie sa se adreseze Protectiei Consumatorilor la sediul de pe strada erou Gheorghe Nechita nr. 2, pentru a putea face dovada achizitionarii produsului fiind obligatorie prezentarea bonului de casa.

Un comentariu la „Canicula sporeste gradul de perisabilitate al alimentelor

  • vineri, 27-07-07 la 9:38
    Permalink

    Ca sa se termine odata cu canicula asta care ne face atatea probleme, am o propunere pentru guvernanti:
    E U le-as propune guvernantilor sa se imbrace adecvat si sa iasa pe ulitile tarii in chip de paparude ca sa invoce ploaia. Sa vedeti cum o sa ploua, si cu lapte dac-o cer ei – numai sa vrea. Ce sa se chinuie atata bietii de ei! prin birouri racorite cu „aere conditionate” cand o pot rezolva foarte simplu… Hai baieti, la treaba! „Paparuda ruda, vino de ne uda!…” Cautati material informativ ca doar n-o s-o fac eu pentru voi si luati-o din loc!…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.