C.C.D. Bacău continuă proiectul „Angajamentul Tinerilor Împotriva Corupţiei”

S5000002
Luni, 6 februarie 2012, de la ora 14.30, Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău şi Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău, au organizat workshop-ul cu tema “Rolul instituţiilor publice în prevenirea şi combaterea corupţiei”.

Dezbaterile au fost coordonate de Roland Filipescu, ofiţer de prevenire la Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi de prof. Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău.

La activitate, care s-a desfăşurat la Centrul „American Corner Bacău”, au participat elevi, membri ai Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău şi ai Consiliilor Şcolare ale Elevilor, de la Colegiile Naţionale „Ferdinand I” şi „Gheorghe Vrănceanu” Bacău, care au calitatea de parteneri în proiectul ”Angajamentul tinerilor în lupta împotriva corupţiei”.

Cu această ocazie au fost prezentate instituţiile statului cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, a fost făcută distincţia între DNA şi DGA, ultima fiind structură a MAI, creată în anul 2005, în acest context fiind evidenţiate în mod special problematica specifică instrumentării cazurilor de corupţie.

De asemenea s-a insistat asupra dificultăţii surprinderii participanţilor la infracţiunea de corupţie şi s-a discutat despre diferitele aspecte ce pot apărea în aplicarea legii şi administrarea pedepselor.

A fost prezentată şi sfera de acţiune a DNA, inclusiv în activitatea de prevenire a faptelor de corupţie, corupţia în domeniul vamal şi în Poliţia de frontieră, insistându-se totodată pe necesitatea educaţiei populaţiei şi a schimbării mentalităţilor, cu scopul de a lupta eficient împotriva corupţiei.

La finalul întâlnirii a fost prezentat un film documentar despre descinderile făcute, percheziţiile şi arestările efectuate la Vama Albiţa, la Vama Siret, dar şi la alte puncte de frontieră.

Prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.