Bautură şi bani pentru voturi la Secuieni

Pe 17 mai 2012, unul dintre candidaţii la funcția de primar al comunei Secuieni și o altă persoană aflată pe listele electorale au împărțit consătenilor băuturi alcoolice, dulciuri și bani. Polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 109, alin 1 din Legea 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

La finalizarea cercetărilor efectuate de către polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, dosarul va fi înaintat cu propuneri corespunzătoare acestei unități.

Potrivit Legii 67/2004,  promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinãrii alegãtorului sã voteze sau sã nu voteze o anumitã listã de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de cãtre alegãtori constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

 

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.