27 de reţineri şi 12.000 de plicuri de etnobotanice confiscate

27 de persoane au fost reținute în urma unei acțiuni desfășurate de către poliţiştii de combatere a criminalității organizate, pe linia  comercializării de produse de tip etnobotanic. Trei autoturisme au fost indisponibilizate și au fost ridicate peste 12.000 de plicuri și  aproximativ 3500 grame de substanță vegetală.

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Bacău, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat, pe  22.05.2012,  18 percheziţii la magazinele unor firme din Bucureşti, Bacău, Piatra Neamţ, Roman şi Oneşti, specializate în comercializarea substanţelor şi produselor cu efecte psihoactive, precum şi la domiciliile aparţinând administratorilor acestor societăţi comerciale.

Acţiunea a vizat destructurarea a două grupuri infracţionale organizate, constituite din 28 de persoane, specializate în procurarea şi comercializarea prin intermediul societăţilor comerciale de profil, de produse din categoria substanţelor cu efect psihoactiv, denumite generic etnobotanice.

La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău au fost conduse în vederea audierilor 30 de persoane. Faţă de 27 dintre acestea au fost emise ordonanţe de reţinere, urmând să fie formulate propuneri de arestare preventivă.

 

 

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.