UPDATE Apel către băcăuani pentru ajutorarea sinistraţilor din Vrancea

ajutoare sinistratiReprezentanţii Prefecturii Bacău fac un apel către populaţie pentru a sprijini cu apă, conserve, pâine şi utilaje de deszăpezire persoanele afectate de căderile masive de zăpadă din Vrancea.

UPDATE Un prim transport de alimente, organizat în regim de urgenţă, a plecat spre localităţile sinistrate din judeţul Vrancea, în data de 11 februarie, la ora 14.00, din faţa Palatului Administrativ. Transportul conţine produse alimentare de bază (apă minerală, conserve, pâine) oferite de societăţi comerciale din Bacău.

Din convoi fac parte voluntari ai Crucii Roşii Bacău, care au răspuns şi de această dată solicitării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Şi în zilele următoare se vor efectua transporturi similare, un punct de colectare a donaţiilor pentru persoanele care locuiesc în zonele calamitate, fiind deschis la Cercul Militar Bacău. Persoanele, instituţiile, societăţile private şi ONG – urile care sunt interesate şi doresc să îşi manifeste spiritul de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate din judeţele afectate, îşi pot oferi sprijinul, ca voluntari sau prin donaţii de alimente de bază şi lemne de foc.

***

„Dată fiind situaţia de urgenţă cu care se confruntă locuitorii judeţului Vrancea, facem apel la implicarea tuturor reprezentanţilor mass media pentru sensibilizarea cetăţenilor băcăuani, a agenţilor comerciali şi a ONG-urilor, să participe la campania de solidaritate cu vecinii vrânceni aflaţi în dificultate, cu produse alimentare de bază: apă, conserve, pâine, cu utilaje de deszăpezire. Există localităţi întregi izolate, în care locuitorii nu au posibilitatea să se aprovizioneze. De asemenea, facem apel la voluntari, care doresc să ajute echipajele ISU şi Crucea Roşie să distribuie alimente cetăţenilor sinistraţi. Li se asigură transportul dus-întors”, a declarat Nicoleta Zărnescu, directorul Cancelariei Prefecturii Bacău.

Punctul de colectare al donaţiilor este Instituţia Prefectului-judeţul Bacău.

Operaţiunea se va desfăşura în următoarele trei ore, convoiul urmând să plece la ora 14.00 spre Vrancea.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

2 comentarii la „UPDATE Apel către băcăuani pentru ajutorarea sinistraţilor din Vrancea

  • sâmbătă, 11-02-12 la 20:45
    Permalink

    vreau si eu sa duc alimente la sinistratii din vracea

    Răspunde
  • luni, 13-02-12 la 10:35
    Permalink

    Se pleaca si azi 13 februarie?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.